Laatste nieuws:

DEN HAAG, 16 juni 2010 11:45

Fail-safe, draadloos bedienen en monitoren met Rapid Roaming

De Siemens-divisie Industry Automation heeft haar mobiele apparaten voor het draadloos bedienen en monitoren van machines en installaties verbeterd voor wat betreft prestatie en functionaliteit en tevens uitbereid met extra functies. Voor veiligheidsgerelateerde toepassingen communiceert het Mobile Panel 277F IWLAN met 'Rapid Roaming', om een onderbrekingsvrije overdracht van de radiosignalen veilig te stellen.

'
1/1

Geoptimaliseerd werden bij het Mobile Panel 277 IWLAN en het Mobile Panel 277F IWLAN voor veiligheidsgerelateerde toepassingen onder meer de weergave in kleur van de WLAN-signaalsterkte met additioneel trilalarm, bijvoorbeeld bij het onderschrijden van een bepaalde drempelwaarde. Tevens is de bediening van de autorisatietoets verbeterd.

Snelle overdracht van radiosignalen 

Voor veiligheidsgerelateerde toepassingen communiceert het Mobile Panel 277F IWLAN via de uitgebreide WLAN-toegangsprocedure (industrial Point Coordination Function met Management Channel), wat ook Rapid Roaming wordt genoemd. Dit waarborgt een snelle overdracht van radiosignalen tussen access points en daarmee korte, onderbrekingsvrije roaming-tijden- een basisvoorwaarde voor mobiele oplossingen bij de bediening en monitoring op het gebied van veiligheidsrelevante toepassingen, waar autorisatie- en noodstoptoetsen worden gebruikt.

Het Mobile Panel 277F IWLAN is geschikt voor toepassing in een Profinet-gebaseerd netwerk met ProfiSafe-profiel en IWLAN-infrastructuur met Scalance W-Access Points van Siemens.

Voor de twee nieuwe Siemens-panels is de configuratie van de IWLAN (industriële WLAN)-verbinding vereenvoudigd. Hiervoor is nu een software-wizard met web-interface beschikbaar. Tal van radiotoepassingen maken wereldwijd gebruik van de apparaten mogelijk. Het apparaat zonder veiligheidsfuncties, Mobile Panel 277 IWLAN, is tevens geschikt voor applicaties met het motion-control-systeem Simation.

Chipkaarten 

Voor een nieuwe variant van het fail-safe Mobile Panel 277F IWLAN kunnen voor de locatiebepaling voordelige chipkaarten (Moby D Smart Cards) worden gebruikt in plaats van transponders. Via de chipkaarten worden de telkens te bedienen gebieden aangemeld op de RFID (Radio Frequency Identification)-tag in plaats van op de transponder. Een goed voorbeeld voor een dergelijke applicatie is de toepassing in veiligheidsconforme robotcellen.

bron: Siemens Industry Automation

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Pilz Nederland

Rollon Lineairtechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (21)

28 maart 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
RailTech 2017
5 april 2017 - 's-Hertogenbosch - Brabanthallen
Automation 2017
11 april 2017 - Rotterdam - Ahoy
Maintenance NEXT
19 april 2017 - Den Haag, World Forum
International Robotics Week
24 april 2017 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe
9 mei 2017 - Eindhoven - Evoluon
Safety Event 2017
9 mei 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Maritime Industry 2017
9 mei 2017 - Hengelo - Thales
Virtual reality training & simulatie in de industrie

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden