Laatste nieuws:

WAALRE, 13 juni 2010 22:19

Kwaliteitscontrole van magneten voor auto-industrie

Op de European Automotive Components Expo in Stuttgart (22 ... 24 juni) toont Goudsmit Magnetic Supplies uit Waalre een serie permanente magneten in diverse materiaalsoor­ten zoals Neoflux (NdFeB), Samarium Cobalt, Ferriet, Alnico en kunststofge­bonden uitvoering. Deze magneten worden op wel 40 plaatsen in auto's toegepast, van deurslot tot zonnedak, ABS, luidsprekers, ruitenwissers en elektrische ramen enz.

Aan magneten voor auto's worden strenge veiligheids- en kwaliteitseisen gesteld. Geavanceerde meetapparatuur staat hiervoor garant, evenals de ISO/TS 16949:2002 certificering. '
Aan magneten voor auto's worden strenge veiligheids- en kwaliteitseisen gesteld. Geavanceerde meetapparatuur staat hiervoor garant, evenals de ISO/TS 16949:2002 certificering.
1/1

Aangezien veiligheid de hoogste prioriteit heeft, staat kwaliteit vooral in deze branche voorop. Het door Goudsmit behaalde ISO/TS 16949 automotive kwaliteitscertificaat, te zamen met geavanceerde meetapparatuur, zorgt ervoor dat magneten op alle fronten voldoen aan kwaliteit- en veiligheidseisen. 

Geavanceerde meetapparatuur

Om ervan overtuigd te zijn dat de magneten aan de vereiste magnetische specificaties voldoen, beschikt Goudsmit onder andere over enkele permagraphen. Hiermee kunnen van bovengenoemde permanente magneetmaterialen hysterese­curves worden gemaakt tot een temperatuur van 200 °C. Een snellere meetmo­gelijkheid biedt de Helm­holtzspoel met fluxmeter. Hiermee wordt een punt in de hysteresecurve bepaald waar­door de waarden van verschillen­de magneten met elkaar vergeleken kunnen worden. Dit biedt zekerheid omtrent de kwaliteit die in de automobielbranch vereist wordt. Sinds kort beschikt het bedrijf over een speciaal ontwikkelde 3D spoel waarmee efficiënt en nauwkeurig de fluxlijn-afwijking vast te stellen is. Dit is voor toepassingen van magneten in combinatie met sensoren van groot belang.

Automotive

Samen met ISO 9001: 2000 stelt ISO/TS 16949:2002 de kwaliteitseisen voor ontwerp, ontwikkeling, productie, installatie en serviceverlening van automotive gerelateerde producten. Als extra zijn er klantgerelateerde eisen die door individueel ingeschreven motorvoertuigfabrikanten vastgesteld kunnen worden.

ISO/TS 16949:2002 is ontwikkeld door de International Automotive Task Force (IATF), in samenwerking met de International Organization for Standardization (ISO). De IATF bestaat uit een internationale groep van grote motorvoertuigfabrikanten. Het certificaat wordt voor drie jaar toegekend.

bron: Goudsmit Magnetic Supplies

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Pilz Nederland

Rollon Lineairtechniek BV

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (34)

6 september 2017 - Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam – WPC
10 jaar Platform Schone Scheepvaart
12 september 2017 - Hilvarenbeek, Hilvaria Studio’s
AluminiumNext
13 september 2017 - Garching (D), FZG, TU München
7th International Conference on Gears 2017
19 september 2017 - Hardenberg - Evenementenhal
Technische Industriële Vakbeurs
21 september 2017 - Vianen, Pilz Nederland
Vrouwen in de techniek
21 september 2017 - Veldhoven, *techniekHuys
ROS-Industrial
26 september 2017 - Gorinchem - IMC Test & Measurement
IMC Test & Measurement Days
27 september 2017 - Coventry (UK), Windmill Village Hotel
FLIR International User Conference

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden