Laatste nieuws:

NOORDWIJKERHOUT, 19 mei 2010 11:59

Objectgeoriënteerd programmeren haalt maximale uit servosysteem (video)

Machinebouwer Javo in Noordwijkerhout heeft een robotsysteem ontwikkeld voor het handlen van potplanten en boomkwekerijproducten. De besturing van de Linea Recta, die wordt aangedreven door twee servomotoren aan de hand van het gantry-principe, is met behulp van Lasal met IEC61131-3 geprogrammeerd. Deze objectgeoriënteerde software maakt het mogelijk om eenvoudig, per afgeleverd systeem, de beweging vrij te programmeren, waardoor Javo optimaal kan inspelen op de diversiteit aan klantwensen.

Javo ontwikkelde de Linea Recta, een robot voor het oppakken en neerzetten van potplanten en boomkwekerijproducten met behulp van de objectgeoriënteerde Lasal besturingssoftware.'
Javo ontwikkelde de Linea Recta, een robot voor het oppakken en neerzetten van potplanten en boomkwekerijproducten met behulp van de objectgeoriënteerde Lasal besturingssoftware.
1/1

Snelheid en flexibiliteit spelen bij de kwekers van potplanten en boomkwekerijproducten een steeds grotere rol. Supermarkten, bouwmarkten, tuincentra: allemaal hebben ze niet te missen aanbiedingen van mooie perkplantjes of leuke boompjes waar de consument in grote getale op afkomt. De kwekers moeten derhalve razendsnel enorme orders kunnen uitleveren, soms van één enkel product, maar steeds vaker van diverse producten uit hun kassen. Automatisering is een pré, en dan bij voorkeur met de meest moderne robotsystemen die op de markt verkrijgbaar zijn.

Voortrekkersrol 

Waar de Nederlandse machinebouw mondiaal sowieso een voortrekkersrol speelt op het gebied van geautomatiseerde potmachines, tray-automatisering en robothandlingsystemen, heeft het in Noordwijkerhout gevestigde Javo een naam hoog te houden als één van de meest innovatieve ontwikkelaars op dit gebied. Het bedrijf heeft in de afgelopen vijfentwintig jaar vier generaties  oppak- en neerzetrobots voor potplanten ontwikkeld, waaronder de in 2006 geïntroduceerde Javo Compact. Medio 2009 is de Linea Recta op de markt gekomen. Naast het toegepaste gantry-principe dat garant staat voor hoge snelheden bij relatief lage belastingen, is het vooral de besturingssoftware die van onderscheidende waarde is.

Lees het hele artikel in a&b 5

 

bron: a&b

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Pilz Nederland

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

Rollon Lineairtechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (15)

28 maart 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
RailTech 2017
5 april 2017 - 's-Hertogenbosch - Brabanthallen
Automation 2017
11 april 2017 - Rotterdam - Ahoy
Maintenance NEXT
24 april 2017 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe
9 mei 2017 - Eindhoven - Evoluon
Safety Event 2017
9 mei 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Maritime Industry 2017
9 mei 2017 - Hengelo - Thales
Virtual reality training & simulatie in de industrie
30 mei 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Electronics & Applications

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden