SALZBURG, 4 mei 2010 15:24

Praktijkgerichte opleiding voor ingenieur van morgen

Technische school HTL Salzburg benut de kennis van Sigmatek, die daarmee actief de opleiding van een nieuwe generatie elektronica-ingenieurs ondersteund. Een onderzoekslaboratorium van de elektronica afdeling HTL Salzburg werd voorzien van besturingssystemen van deze firma.

Sigmatek heeft negen elektronicawerkplaatsen gerealiseerd in het laboratorium van HTL Salzburg met ultramoderne besturingssystemen. De omzetting en visualisatie van automatiseringstaken is bij afstudeer- en eindprojecten van HTL  zeer vaak een centraal punt van complexe functieomschrijvingen. De gesponsorde besturingssystemen worden door de studenten onder begeleiding geconfigureerd. Vervolgens kunnen de sensoren en schakelaars naast werkende modellen willekeurig in werking worden gesteld.

Software

De geïntegreerde all-in-one automatiseringssoftware Lasal voorziet de studenten van een toegankelijke en comfortabele programmeeromgeving voor hun projecten, zoals de besturing van transportbanden, motoren en pneumatische installaties. De bediening van de besturing gebeurt met een 8" touchscreen

Deze donatie maakt de praktijkgerichte opleiding van jonge ingenieurs mogelijk en onderschrijft de nauwe samenwerking tussen Sigmatek en de technische school in Salzburg. De mobiele opleidingssystemen werden officieel overgedragen in het kader van de viering van de 25ste verjaardag van de elektronica-afdeling.

 

bron: Sigma Control

Foto's:

sigmatek

© Aandrijvenenbesturen.nl