Laatste nieuws:

HAARLEM, 20 april 2010 23:29

Renault-Nissan, Schneider en EDF beginnen grootschalig experiment met elektrische auto's

Renault en Nissan beginnen een grootschalige test met elektrische auto's. De twee autobedrijven, verbonden in de zogenoemde Renault-Nissan Alliance, willen zo te weten komen wat de wensen van automobilisten zijn die elektrisch rijden. In totaal zullen honderd elektrische auto's in Yvelines, vlakbij Parijs, elke dag rondrijden.

Elektrische Mégane van Renault Nissan.'
Elektrische Mégane van Renault Nissan.
1/1

De ongeveer honderd elektrische voertuigen van Renault en Nissan zullen worden getest door consumenten en professionals in het departement Yvelines in Frankrijk. Deze gebruikers kunnen thuis, op de werkplek, in parkeerstations en op de openbare weg gebruik maken van een oplaadinfrastructuur.
De Renault-Nissan Alliance zal de elektrische voertuigen leveren, het experiment uitvoeren en het klantgebruik en de hiermee gepaard gaande diensten bestuderen. Hierbij wordt vooral gekeken naar de diensten die gerelateerd zijn aan communicatie binnen het voertuig en de communicatie tussen het voertuig en de buitenwereld. EDF helpt bij het opzetten van de infrastructuur. Zij analyseren tevens het gebruikersgedrag ten aanzien van het opladen en testen van de business-modellen. Ademe, het Franse milieu- en energiemanagementbureau, ondersteunt het project met een bedrag van € 6,5 miljoen. Schneider Electric is verantwoordelijk voor het bouwen van de oplaadinfrastructuur en de gerelateerde energiemanagementmechanismen. Better Place zal de batterijverwisselstations installeren en beheren. Tevens testen zij de commerciële aanbiedingen die gerelateerd zijn aan het opladen van de elektrische voertuigen.

Meer inzicht 

‘Het succes van het in gebruik nemen van elektrische voertuigen in de toekomst is volkomen afhankelijk van het gemak waarmee de voertuigen kunnen worden opgeladen', zegt Peter Uelen, Country President van Schneider Electric in Nederland. ‘Dit grootschalige experiment geeft ons meer inzicht in de wensen en eisen die gebruikers stellen. Aan de hand van de resultaten van dit project kunnen we eventuele knelpunten wegnemen en verbeteringen aanbrengen. We zien deze pilot dan ook als zeer belangrijk voor een grote acceptatie van elektrische voertuigen in de toekomst.'
Het project is mogelijk gemaakt dankzij een technisch en financieel samenwerkingsverband met alle publieke en private organisaties die erbij zijn betrokken. De coördinatie valt onder de verantwoordelijkheid van Epamsa, de publieke ontwikkelingsautoriteit voor de specifieke Franse regio waar het experiment gaat plaatsvinden.

bron: Scneider Electric

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden