Laatste nieuws:

UTRECHT, 14 maart 2010 14:52

Medailleregen Noord-Brabantse techniektalenten in finale VakkanjerWedstrijden 2010

De finale van de VakkanjerWedstrijden 2010 heeft de Noord-Brabantse deelnemers een ware medailleregen opgeleverd. De techniektalenten wisten afgelopen week negen keer eremetaal in de wacht te slepen. De VakkanjerWedstrijden zijn beroepenwedstrijden voor aanstormende talenten in de metaal en elektro, afkomstig van roc’s en bedrijven. De winnaars kunnen zich mogelijk kwalificeren voor de WorldSkills 2011, volgend jaar oktober in Londen.

Het winnende team bij de teamfinale VakkanjerWedstrijden 2010. (foto:  Bureau TOP/DigiDaan)'
Het winnende team bij de teamfinale VakkanjerWedstrijden 2010. (foto: Bureau TOP/DigiDaan)
1/1

De Jaarbeurs Utrecht was het toneel van de teamfinale van de VakkanjerWedstrijden. Eerder, in februari, deden de 64 finalisten al mee aan de individuele eindstrijd op de RDM Campus in Rotterdam. Daar streden zij in wedstrijdvakken als CAD-tekenen, machinebankwerken, lassen en CNC-frezen . De prijsuitreiking voor beide finales was vrijdag in Utrecht.
In Utrecht ontwierpen en bouwden de Vakkanjers in teamverband een apparaat dat energie opwekt uit de golven op zee. De teams functioneren als een bedrijf in het klein: de verschillende disciplines moesten samen tot de optimale oplossing voor de wedstrijdopdracht zien te komen. Naast de behaalde energiewaarden wegen ook factoren als budgetbewaking, materiaalkeuze en samenwerking mee in de jurering. De teamfinale werd gewonnen door team Pirates of the Green Oceans.

Finalist Jelle van Borrenbergen (Bergeijk) pakte goud in het wedstrijdvak plaatconstructiewerken. "Ik viel bijna van mijn stoel toen mijn naam werd omgeroepen bij de eerste plaats. De hele dag was ik al gespannen voor de prijsuitreiking. Ik had weliswaar een goed gevoel over mijn werkstuk, maar dat zegt niet alles. De vorige keer werd ik vierde. Toen heb ik mezelf voorgenomen dit keer wel op het podium te eindigen. Dat is gelukt, mede dankzij heel veel trainingsarbeid. Eindelijk is het raak." 

De VakkanjerWedstrijden zijn beroepenwedstrijden voor aanstormende talenten in de metaal en elektro. De inzet van de VakkanjerWedstrijden is eremetaal. Maar ook zonder medaille is deelname goud waard. De Vakkanjers worden beter, zowel technisch als tussen de oren. Bij zulke vakmensen heeft iedereen baat: scholen, bedrijven en niet in de laatste plaats de Vakkanjers zelf.

bron: Bureau Top

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Pilz Nederland

Rotero Holland bv

Rollon Lineairtechniek BV

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (26)

30 mei 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Electronics & Applications
30 mei 2017 - Neurenberg - Messezentrum
Sensor+Test 2017
31 mei 2017 - Veldhoven - Koningshof
Materials 2017
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Electric & Hybrid Marine World Expo
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Marine Maintenance World Expo en Conferentie
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Autonomous Ship Technology Symposium
7 juni 2017 - Helmond, Automotive Campus
Automotive Congress 2017
13 juni 2017 - 's-Hertogenbosch
ATEX & Process Safety congres 2017

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden