Laatste nieuws:

, 10 maart 2010 16:02

Euchner wint Elektro-Data Product of the Year Award

De MGB ‘Multifunctional Gate Box' universele deurvergrendeling is als eerste uit bus gekomen bij de verkiezing voor het ‘Elektro-Data Product of the Year 2009'. Dit succes komt voor Vladimir Dragosavic, directeur van Euchner (Benelux) BV in Papendrecht, niet helemaal onverwacht.

Elektro-Data's hoofdredacteur Richard Bezemer overhandigt de Elektro-Data Product of the Year 2009 Award aan Vladimir Dragosavic '
Elektro-Data's hoofdredacteur Richard Bezemer overhandigt de Elektro-Data Product of the Year 2009 Award aan Vladimir Dragosavic
1/1
Dragosavic: "We zien dat het product goed loopt; er is veel belangstelling voor, vanuit allerlei branches. Mede dankzij onze marketinginspanningen zijn we er zelfs in geslaagd om van alle Euchner-vestigingen voor dit product in 2009 de meeste sales te genereren! De prijs geeft wat ons betreft heel goed de marktsituatie weer."

"Veiligheidscomponenten op de machinetoegang werden tot nu toe beschouwd als individuele componenten. Voor de bewaking van een deur heb je een veiligheidsschakelaar nodig. Vaak wordt deze op een schuifgrendel gemonteerd om uitlijningsverschillen op te heffen en om meteen een handgreep te hebben. In de besturingskast zit het veiligheidsrelais dat de contacten in de schakelaar controleert. En om vluchten bij insluiting mogelijk te maken wordt er achter de deur een noodstop knop geïnstalleerd. Ten slotte wordt meestal een knoppenkastje naast de deur gemonteerd voor commando's als aanvraag en reset.

Soms werd er op aanvragen uit de markt ingespeeld en werden standaard schakelaars voorzien van knoppen die op het deksel werden gemonteerd. Dit bleek interessant te zijn voor meer machinebouwers. In korte tijd ontstond er echter een wildgroei aan klantspecifieke versies", zo leidt Vladimir Dragosavic de ontstaansgeschiedenis van succesproduct MGB in.

Snel van brainstorm naar markt

"Begin 2008 werd in een brainstormsessie bij Euchner Duitsland op het thema functionaliteit voortgeborduurd", gaat hij verder. "Men vond dat het voor de gebruiker erg handig zou zijn wanneer werkelijk alle individuele elementen binnen één behuizing zouden worden geplaatst. Tevens bedacht men aanvullende voorwaarden: Het nieuwe apparaat zou aan de hoogste veiligheidsnormeringen moeten voldoen én er zou slechts één versie moeten komen voor zowel links- als rechtsdraaiende deuren. Medio 2008 werd tijdens een interne meeting de eerste demo gepresenteerd. Het nieuwe apparaat kreeg de naam Multifunctional Gate Box."

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden