EINDHOVEN, 7 maart 2010 22:37

Colloqium 'Low cost motion controllers'

Op woensdagmiddag 10 maart organiseert het lectoraat Mechatronica van Fontys Hogescholen het colloquium 'Low Cost Motion Controllers'. Tijdens het colloquium worden de voorlopige eindresultaten van het gelijknamige RAAK project gepresenteerd en bediscussieerd.

Vanuit een regionale groep machinebouwers is de vraag gesteld aan het lectoraat om te participeren in de ontwikkeling van maatwerk ‘high performance' motion controllers op verschillende (hardware &  software) platformen. Tijdens het project is getracht de vraag te beantwoorden of het op basis van toepassing van FPGA's mogelijk is een modulair controller platform te realiseren. Een platform waar, bij eigen productenontwikkelingen, op (kosten-) effectieve wijze kan worden voortgebouwd zodat niet telkens vanaf nul moet worden gestart.

Op woensdag 10 maart presenteren de consortiumpartners en de deelnemende bedrijven de behaalde resultaten vanaf 13.30 uur op de campus Rachelsmolen te Eindhoven. Tevens zal daar worden gediscussieerd over mogelijke vervolgactiviteiten. Voor het bijwonen van het colloquium kan men zich aanmelden via mechatronica@fontys.nl , onder vermelding van "Colloquium LCMC".

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Zie ook: www.fontys.nl/mechatronica/colloquia.maart.335014.htm

bron: Fontys Hogescholen

Foto's:

fpga

Besturing met FPGA?

© Aandrijvenenbesturen.nl