Laatste nieuws:

ZOETERMEER, 7 maart 2010 17:57

Verbetercheck Lasrook helpt grenswaarde te behalen

De nieuwe Verbetercheck Lasrook is online. Dit digitale meetinstrument helpt iedereen kosteloos bij het behalen van de nieuwe grenswaarde van 1 mg/m³. Bij een ‘groen' resultaat voldoet uw bedrijf automatisch aan de per 1 april 2010 door de Arbeidsinspectie gestelde regelgeving. Als het resultaat ‘rood' is, geeft de check ook aan welke maatregelen er genomen moeten worden om alsnog aan de grenswaarde te voldoen.

www.verbeterchecklasrook.nl'
www.verbeterchecklasrook.nl
1/1

Voor de nieuwe Verbetercheck is intensief praktijkonderzoek gedaan. Hiervoor hebben bij diverse bedrijven ruim 1500 metingen plaatsgevonden. De rekenmethode baseert zich nu niet meer op inschattingen, maar op feitelijk meetresultaat.

Klaar voor Arbeidsinspectie

De projectpartners willen met de check werkgevers en werknemers ontzorgen. Na het doorlopen van de check en het behalen van een ‘groen' resultaat is de werkgever er zeker van zijn dat hij klaar is voor een van de door de Arbeidsinspectie aangekondigde controles. Onlangs is per brief aangekondigd dat in 2010 ongeveer zevenhonderd bedrijfsinspecties plaatsvinden. Niet voor niets wordt in de brief gewezen op www.5xbeter.nl: ‘Uw sectororganisaties en vakbonden hebben een verbetercheck lasrook gemaakt die u helpt de maatregelen te nemen om aan de juiste grenswaarde te kunnen voldoen.'

Als het resultaat van de check positief is, weten ook uw werknemers zeker dat zij in een veilige en gezonde omgeving hun werk kunnen doen.

Gebruiksvriendelijk

De Verbetercheck is kosteloos en relatief eenvoudig in te vullen. Voor aanvang worden u enkele basisgegevens gevraagd. Op elk moment bestaat de gelegenheid de hulp van een verbetercoach in te schakelen en er is voldoende ruimte overgelaten om eigen commentaar toe te voegen.

De check begint met het benoemen van de ruimte waarin gelast of gesneden wordt. Vervolgens benoemt u per las- en/of snijproces welk proces dit is en welke overige factoren meespelen. Daarna krijgt u het resultaat in een duidelijk overzicht. In een plan van aanpak worden eventuele noodzakelijke verbeteringen aangegeven.

bron: FME

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Pilz Nederland

Rollon Lineairtechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (26)

30 mei 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Electronics & Applications
30 mei 2017 - Neurenberg - Messezentrum
Sensor+Test 2017
31 mei 2017 - Veldhoven - Koningshof
Materials 2017
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Electric & Hybrid Marine World Expo
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Marine Maintenance World Expo en Conferentie
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Autonomous Ship Technology Symposium
7 juni 2017 - Helmond, Automotive Campus
Automotive Congress 2017
13 juni 2017 - 's-Hertogenbosch
ATEX & Process Safety congres 2017

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden