, 7 maart 2010 16:57

Forumdiscussie: robotica in industrie en wetenschap

Op 18 maart organiseren de Robotics Association Benelux, RoboNed en ICT Regie een forumdiscussie waarin belangrijke vertegenwoordigers uit de industrie van industriƫle robotica en enkele prominente wetenschappers elkaar ontmoeten. Aan de hand van een aantal stellingen onderzoeken zij of er synergie mogelijk is tussen de theorie en praktijk. Robotica in industrie en wetenschap: gezamenlijk optrekken of tweestromenland?

Robotica verovert de wereld; zowel in de wetenschap als in het bedrijfsleven. Wetenschappelijk onderzoek naar bijvoorbeeld roboticatoepassingen in de zorg resulteren in verbluffende prototypen van humanoids (mensachtige robots). Aan de andere kant wint de industriële robotica in de praktijk steeds meer terrein in de industriële automatisering. Industriële robots worden al lang niet meer alleen maar in de automotive sector toegepast: men komt ze ruimschoots tegen in de voedselproductie of in de glas- en tuinbouw.

In november 2009 is een belangrijke conferentie gewijd aan het formuleren van een politieke agenda. Roadmaps en innovaties vanuit de wetenschap ondersteunen dit initiatief; maar hoe zit het met de praktische invulling? In hoeverre sluit de alledaagse praktijk uit het bedrijfsleven aan bij de aspiraties van de wetenschap?

Organisatie: Robotics Association Benelux (RAB), RoboNED en ICT Regie
Waar: Sessie Zaal, tijdens ICT Delta Congres, Beurs WTC, Rotterdam
Wanneer: 18 maart 2010
Tijd: 15:00 - 15:45 uur

Voor meer informatie: www.ictdelta2010.nl
Voor meer informatie over RoboNED: www.ictregie.nl/roboned
Voor meer informatie over de RAB: www.robotics-benelux.info

bron: Robotics Association Benelux

Foto's:

robots

© Aandrijvenenbesturen.nl