Laatste nieuws:

DEN HAAG, 21 februari 2010 16:26

Ruim 8000 nieuwe innovatievouchers beschikbaar

Het ministerie van Economische Zaken stelt ook dit jaar weer nieuwe innovatievouchers beschikbaar. In totaal zijn er 6200 publieke en 2000 private vouchers aan te vragen. Hiermee krijgt de pilot met de private vouchers uit 2009 dit jaar een vervolg. De vouchers zijn vanaf 23 februari aan te vragen bij Agentschap NL.

'
1/1

Met een innovatievoucher kan een ondernemer een kennisvraag over het vernieuwen van een product, proces of dienst laten beantwoorden. Ook kan een publieke voucher ingezet worden om de kosten van het aanvragen en verkrijgen van een octrooi te vergoeden. Publieke vouchers moeten worden besteed bij publieke kennisinstellingen, zoals universiteiten, hogescholen en onderzoeksinstellingen. Private vouchers moeten worden besteed bij private kennisleveranciers, zoals ingenieursbureaus.

Grote en kleine vouchers

Er zijn twee vormen van innovatievouchers: 'kleine' vouchers van 2500 euro en 'grote' vouchers van 7500 euro. Bij grote publieke vouchers geldt een eigen bijdrage van een derde van het totale bedrag, terwijl bij de grote private vouchers een verplichte eigen bijdrage van 50 procent geldt.

Voorbeelden

Op de website van de innovatievouchers zijn voorbeelden te vinden van producten, die mede dankzij een publieke innovatievoucher zijn ontwikkeld, zoals onzichtbare zonnecollectoren, onderwater-LED's en biodiesel uit Afrika. Ook is er een brochure beschikbaar met voorbeelden uit de toeristisch-recreatieve sector.

Begeleiding private vouchers

Ondernemers die gebruik willen maken van een private voucher, dienen dit altijd in samenspraak met een adviseur van het landelijke innovatienetwerk Syntens te doen. Deze adviseur helpt bij het formuleren van de kennisvraag, toetst deze aan de regeling en selecteert samen met de ondernemer een geschikte kennisleverancier die de vraag kan beantwoorden. De hulp en ondersteuning van Syntens is gratis.

Begeleiding publieke vouchers

Ondernemers die een publieke voucher aanvragen kunnen ook gebruik maken van de gratis ondersteuning van Syntens. Een adviseur kan de ondernemer helpen bij het scherp krijgen van de innovatievraag en/of het vinden van een goede publieke kennisleverancier. Bij de aanvraag van de publieke voucher kan een ondernemer zelf aangeven of deze behoefte heeft aan dergelijke ondersteuning.
Informatie over de manier van aanvragen is te vinden op www.agentschapnl.nl/innovatievouchers.

bron: AgentschapNL

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Pilz Nederland

EUCHNER (Benelux) BV

Rollon Lineairtechniek BV

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (26)

30 mei 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Electronics & Applications
30 mei 2017 - Neurenberg - Messezentrum
Sensor+Test 2017
31 mei 2017 - Veldhoven - Koningshof
Materials 2017
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Electric & Hybrid Marine World Expo
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Marine Maintenance World Expo en Conferentie
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Autonomous Ship Technology Symposium
7 juni 2017 - Helmond, Automotive Campus
Automotive Congress 2017
13 juni 2017 - 's-Hertogenbosch
ATEX & Process Safety congres 2017

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden