Laatste nieuws:

, 31 januari 2010 16:06

8,5 miljoen voor innovatieve klimaatideeën

Ondernemers met vernieuwende ideeën over het aanpassen van de Nederlandse waterhuishouding aan de gevolgen van de klimaatverandering kunnen projectvoorstellen indienen voor de tender ‘Klimaatadaptatie'. Staatssecretaris Tineke Huizinga van Verkeer en Waterstaat stelt 8,5 miljoen euro beschikbaar, zodat de beste ideeën uitgewerkt kunnen worden.

'
1/1

Een waterhuishouding, die zich aanpast aan het veranderende klimaat, houdt rekening met toekomstige ontwikkelingen en is berekend op perioden met weinig of juist veel water. Problemen voor het Nederlandse watersysteem, veroorzaakt door bijvoorbeeld zeespiegelstijging, bodemdaling, maar ook de toenemende druk op de beschikbare ruimte, vragen om creatieve en innovatieve oplossingen.

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat roept daarom ondernemers op om voorstellen in te dienen voor de ontwikkeling van nieuwe concepten, processen, diensten of producten die bijdragen aan een groter adaptief vermogen van het Nederlandse watersysteem en waterketen. Hieronder vallen de Rijkswateren, het regionale oppervlakte- en grondwater, het winnen, zuiveren en distribueren van drinkwater en het verzamelen en verwerken van afvalwater.

Indienen van voorstellen

Voor de  tender ‘Klimaatadaptatie' kunnen ideeën tot 1 maart worden ingediend bij Agentschap NL. Kijk voor meer informatie op www.agentschapnl.nl, mail naar mailto:i.vanderlinden@agentschapnl.nl of bel 088- 602 2546.

SBIR

De tender werkt volgens het SBIR-programma (Small Business Innovation Research). SBIR biedt kansen voor het bedrijfsleven om nieuwe kennis om te zetten in commerciële toepassingen. SBIR gaat uit van drie fasen: onderzoek naar de haalbaarheid, onderzoek- en ontwikkeling en commercialisering. De overheid financiert fase 1 en 2. Staatssecretaris Huizinga stelt in dit geval in totaal een budget van 8,5 miljoen euro beschikbaar voor haalbaarheidsonderzoeken en de daaruit volgende onderzoek- en ontwikkeltrajecten. De bedrijven met de beste voorstellen krijgen een opdracht van de overheid een haalbaarheidsonderzoek uit te voeren. SBIR wordt uitgevoerd door Agentschap NL.

Maatschappelijke Innovatie Agenda Water (MIA Water)

De tender ‘Klímaatadaptatie ' is onderdeel van de MIA Water, een van de Maatschappelijke Innovatie Agenda's die zijn opgesteld binnen het project Nederland Ondernemend Innovatieland (NOI). NOI is een rijksbreed programma gericht op de versterking van de innovatiekracht van Nederland. De MIA Water is specifiek ontwikkeld voor de watersector en richt zich op de innovaties in de watertechnologie en deltatechnologie

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Rollon Lineairtechniek BV

Bege Aandrijftechniek BV

Pilz Nederland

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (29)

6 september 2017 - Den Haag
10 jaar Platform Schone Scheepvaart
12 september 2017 - Hilvarenbeek, Hilvaria Studio’s
AluminiumNext
13 september 2017 - Garching (D), FZG, TU München
7th International Conference on Gears 2017
19 september 2017 - Hardenberg - Evenementenhal
Technische Industriële Vakbeurs
21 september 2017 - Vianen, Pilz Nederland
Vrouwen in de techniek
28 september 2017 - Barneveld, Midden Nederland Hallen
Business Software Event 2017
3 oktober 2017 - Maarssen, De Fabrique
Engineering in Food and Beverage
4 oktober 2017 - Eindhoven, Van der Valk Hotel
Software-Centric Systems Conference

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden