DEN HAAG, 24 januari 2010 22:06

Gratis voorlichtingsworkshops WBSO

NL Innovatie organiseert in het voor- en najaar van 2010 een groot aantal voorlichtingsworkshops over de WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk). De workshops zijn bedoeld voor innovatieve bedrijven die speur- en ontwikkelingswerk (S&O) projecten willen opzetten of uitvoeren en hiervoor gebruik willen maken van de WBSO. Iedereen die een workshop heeft gevolgd kan hierna eenvoudig een tegemoetkoming in de loonkosten voor S&O aanvragen.

De WBSO-workshops zijn voor elke ondernemer toegankelijk (voor intermediairs worden aparte workshops georganiseerd) worden verspreid over het land gegeven in de maanden februari tot en met juni en september tot en met november 2010. De bijeenkomsten duren ongeveer 2,5 uur en zijn gratis.

Aanmelden

Meer informatie over de data en locaties en een aanmeldformulier is te vinden op de website van WBSO.
De WBSO is een fiscale stimuleringsregeling waarmee de Nederlandse overheid een deel van de loonkosten voor speur- en ontwikkelingswerk, vergelijkbaar met Research and Development, compenseert. De WBSO kent drie faciliteiten, te weten:

  • Een tegemoetkoming in de loonkosten die gemoeid zijn met S&O in de vorm van een vermindering van de af te dragen loonheffing. 
  • Een aftrek S&O voor zelfstandige ondernemers.
  • Een extra tegemoetkoming voor startende ondernemers of ondernemingen.


Meer informatie: WBSO

bron: Agentschap NL

Foto's:

wbso

© Aandrijvenenbesturen.nl