DEN HAAG, 25 januari 2010 09:55

Innovatiekrediet voor veelbelovende projecten

U heeft een innovatief idee en ziet kansen in de markt voor een nieuw product, maar beschikt over voldoende financiƫle slagkracht. Want wie wil er investeren in een project dat veelbelovend is, maar ook hoge risico's met zich meebrengt? De overheid: met het Innovatiekrediet. In 2010 bedraagt het budget voor het Innovatiekrediet 48 miljoen euro.

Banken zijn doorgaans terughoudend in de financiering van innovatieve projecten. Het aflossen van het krediet hangt namelijk te veel af van het slagen van het project. Er zijn immers nog technische obstakels te overwinnen, het project staat nog ver af van de markt en daarbij zijn er beperkte zekerheden voor de bank. De toekenning van een Innovatiekrediet kan de bank echter over de streep trekken om ook een deel van het project te financieren.

Veelbelovend commercieel perspectief

Het gaat om projecten waarbij sprake is van aanzienlijke technische risico's. Ook de ontwikkeling van medische producten die een klinische studie vergen kan worden ondersteund. De technische uitdaging is zorgvuldig geïnventariseerd en de aanpak is doordacht. Gezien het naar verhouding grote financiële risico, wordt op de bijbehorende investering een attractief rendement voorzien. Het commercieel perspectief moet dan ook veelbelovend zijn.

Meer informatie

Meer informatie op de website van SenterNovem.

bron: FME

Foto's:

krediet

© Aandrijvenenbesturen.nl