Laatste nieuws:

GROOT-AMMERS, 14 januari 2010 16:39

Nederlands ondernemer tweede bij internationale Siemens prijsvraag

Vorig jaar plaatste Siemens op de website www.cnc4you.com een internationale prijsvraag voor gebruikers van CNC-machines. Het opleidingscentrum van de kamer van koophandel in het Duitse Solingen kaapte de hoofdprijs weg. De Nederlandse ondernemer Olaf Koch behaalde plaats twee en ontving een Sinutrain-pakket.

De Nederlandse ondernemer Olaf Koch viel in de prijzen bij de internationale Siemens prijsvraag voor gebruikers van CNC machines.'
De Nederlandse ondernemer Olaf Koch viel in de prijzen bij de internationale Siemens prijsvraag voor gebruikers van CNC machines.
1/1

Olaf Koch is directeur van Koch Metaalbewerking in Groot-Ammers. Hij nam het bedrijf over van zijn vader die als stempelmaker en reliëfgraveur op conventionele wijze, veelal met de hand, 3D-stempels maakte voor bestek. Tien jaar geleden stapte Koch over op CNC-bewerken. Vandaag is het bedrijf gespecialiseerd in enkelstuks en kleine series voor de algemene machinebouw, de voedingsindustrie en de petrochemie. Maar het leukst vindt Koch opdrachten voor de jachtenbouw. "Hiervoor maken wij luxe sierstrips, deurknoppen, beslag, etc. Deze onderdelen zijn steeds uniek. Vormgeving en esthetiek zijn zeer belangrijk."

Op zijn draaibank met ShopTurn en aangedreven gereedschappen vervaardigt Koch complexe werkstukken waar flink over nagedacht is. "Het meeste werk programmeer ik aan de machine in ShopTurn dialoog, maar ik gebruik ook parameter programmeren in ISO om bijvoorbeeld ellipsen te bewerken. Het is handig dat dialoog en parameter programmeren gecombineerd kunnen worden."

Ook met het softwarepakket Sinutrain werkt Koch al jaren. Hiermee kan men de Sinumerik-software op de PC installeren, waardoor men programma's op de PC kan voorbereiden en testen alvorens ze op de machine uit te proberen. Sinutrain is ook handig voor opleidingen. Koch: "Leuk dat ik met de prijsvraag een Sinutrain-pakket heb gewonnen! Nu heb ik twee licenties en kan ik Sinutrain ook thuis op de PC gebruiken en op mijn gemak over complexe problemen nadenken. En als ik een ingeving heb, kan ik die direct op mijn PC uitproberen."

bron: CNC 4 You

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Pilz Nederland

Rollon Lineairtechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (28)

6 september 2017 - Den Haag
10 jaar Platform Schone Scheepvaart
12 september 2017 - Hilvarenbeek, Hilvaria Studio’s
AluminiumNext
13 september 2017 - Garching (D), FZG, TU München
7th International Conference on Gears 2017
19 september 2017 - Hardenberg - Evenementenhal
Technische Industriële Vakbeurs
21 september 2017 - Vianen, Pilz Nederland
Vrouwen in de techniek
28 september 2017 - Barneveld, Midden Nederland Hallen
Business Software Event 2017
3 oktober 2017 - Maarssen, De Fabrique
Engineering in Food and Beverage
4 oktober 2017 - Eindhoven, Van der Valk Hotel
Software-Centric Systems Conference

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden