Laatste nieuws:

EDAM, 7 januari 2010 10:00

Boon Edam realiseert hoogst geplaatste draaideuren ter wereld in Burj Dubai

Afgelopen maandag is de Burj Dubai officieel geopend, met een hoogte van 828 meter het hoogste gebouw ter wereld. Tijdens de bouw zijn vele records verbroken, waarvan de installatie van de twee hoogst geplaatste draaideuren ter wereld van Boon Edam er één is.

Omdat de draaideuren op een hoogte van 442 meter geplaatst zijn, moesten ze speciaal geconstrueerd worden om extreme weercondities en een hoge windbelasting te kunnen weerstaan.'
Omdat de draaideuren op een hoogte van 442 meter geplaatst zijn, moesten ze speciaal geconstrueerd worden om extreme weercondities en een hoge windbelasting te kunnen weerstaan.
1/1
Op de 124e verdieping ligt ‘at the top' het hoogstgelegen uitzichtplatform ter wereld, waar Boon Edam twee transparante glazen draaideuren van het type handbediende Crystal Tourniket heeft geplaatst. De deuren passen door hun transparantie perfect binnen de gevel, waar toeschouwers een spectaculair uitzicht hebben over Dubai.

Draaideuren

Omdat de draaideuren op een hoogte van 442 meter geplaatst zijn, moesten ze speciaal geconstrueerd worden om extreme weercondities en een hoge windbelasting te kunnen weerstaan. De twee bijzondere draaideuren zijn hiermee de hoogst geplaatste draaideuren ter wereld.
In de Dubai-Toren kunnen twaalfduizend mensen wonen. Daarnaast zijn er luxe kantoren, chique restaurants en een hotel gevestigd. In de ondergrondse parkeergarage is plaats voor drieduizend auto's. Voor de toren staat een fontein die het water meer dan 274 meters omhoog laat schieten.

Crystal Tourniket

In totaal heeft Boon Edam zes Crystal Tourniket draaideuren geplaatst. De overige vier zijn te bewonderen in de Concourse en Residential lobby van het prestigieuze gebouw.

Tijdens de bouw stond de toren bekend onder de naam Burj Dubai, maar tijdens de opening werd de toren herdoopt tot Burj Khalifa.

bron: Boon Edam

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

Pilz Nederland

Rotero Holland bv

Rollon Lineairtechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (3)

7 maart 2017 - Veldhoven - NH Conference Centre Koningshof
RapidPro 2017
5 april 2017 - 's-Hertogenbosch - Brabanthallen
Automation 2017
9 mei 2017 - nnb
Safety Event 2017

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden