, 6 januari 2010 15:10

Zwaartekracht verklaard door elektromagnetische resultante

De zwaartekracht is geen vierde, nog onbekende kracht zoals onder andere Einstein beweerde, maar blijkt te verklaren uit de krachten die atomen op elkaar uitoefenen. Dat stelt Serge Willems uit Nijmegen.

Elektronen worden vaak gezien als een schil omdat zij zo snel om de kern heendraaien maar een elektron kan maar op één plaats tegelijk zijn. Op de lege plaats oefent de kern een aantrekkende kracht uit op de elektronen van de omliggende atomen. Als je die krachten bij elkaar op telt kom je telkens tot eenzelfde constante.

Deze constante is gebruikt om de aantrekkingskracht van planeten onderling, de zon op ons stelsel, de bekende gravitatieconstentes van de planeten, de proef van Cavendish en de samenstelling van de aarde in combinatie met de ons bekende gravitatieconstante te berekenen en telkens komt diezelfde constante eruit. Deze kracht is 7,65 x 10 -16 Newton. Dat betekent dat twee waterstof atomen in gas elkaar aantrekken met een kracht van 0,00000000000000765 Newton.

Volgens Willems kan iedereen de berekeningen nadoen en het eerste deel van zijn publicatie is na te lezen op zijn website.

Als deze hypothese onafhankelijk wordt bevestigd is één van de vier nog onbekende krachten in de moderne natuurkunde bepaald.

Foto's:

zwaartekracht

© Aandrijvenenbesturen.nl