Laatste nieuws:

ENSCHEDE, 2 december 2009 22:35

Factory of the future tijdens Industrial Laser Event 2010

Op dinsdag 30 maart 2010 vindt op het terrein van de Universiteit van Twente in Enschede het Laser Event 2010 plaats. Het Event is opgezet om onderzoekers, leveranciers en gebruikers van lasers te informeren over de markttrends en ontwikkelingen. In 2010 zal er bijzondere aandacht zijn voor het 50-jarig bestaan van de laser. Hoogtepunt is de presentatie van de ‘Factory of the Future' door AWL. Het gaat om een nieuw concept van twee robots die één lasersysteem delen.

Twee robots op één laserbron. Als de ene robot de laser gebruikt om te lassen, kan de andere robot positioneren voor de volgende las, waarna de laser omgeschakeld wordt. '
Twee robots op één laserbron. Als de ene robot de laser gebruikt om te lassen, kan de andere robot positioneren voor de volgende las, waarna de laser omgeschakeld wordt.
1/1

Het programma voor de editie 2010 bestaat uit een plenair gedeelte met aandacht voor onderzoek en algemene trends. Het andere deel omvat twee parallelsessies, één voor lasermicrobewerken en één voor materiaalbewerking met lasers.

Vijftig jaar laser

In mei 1960 bouwde Theodoor Mayman het eerste werkende prototype van een robijnlaser. Toen was het nog een oplossing die een probleem zocht, maar intussen is de laser een zeer gewaardeerd werkpaard in de industrie. Met name het lasersnijden is al ruim 20 jaar een bewezen techniek, niet gek voor een technologie die net 50 jaar oud wordt. Tijdens het Laser Event 2010 zal er veel aandacht zijn voor de geschiedenis van de laser.

Primeur

AWL zal tijdens het Laser Event de ‘Factory of the future' presenteren. De presentatie van AWL gaat in op nieuwe ontwikkelingen bij het bedrijf rond twee robots die één lasersysteem delen.

In de pauzes is ruim de tijd om de diverse labdemo's en de kennismarkt te bezoeken of om te netwerken. Ook zullen er van alle onderzoeksgroepen in Nederland onderzoekers aanwezig zijn. De bezoekers kunnen in één dag een compleet overzicht van de lasertechnologie en de trends en ontwikkelingen krijgen.

Het Industrial Laser Event wordt georganiseerd door het Materials Innovation Institute (M2i), Universiteit Twente (UT), Syntens en het Laser Applicatie Centrum (LAC). Het evenement wordt ondersteund door Koninklijke Metaalunie, FME-CWM, NIL, FDP, Vemet en de kring Materiaalbewerking met lasers.

 

Via de website van het event  zijn binnenkort alle ontwikkelingen te volgen.

 

 

 

Twee robots op één laserbron. Als de ene robot de laser gebruikt om te lassen, kan de andere robot positioneren voor de volgende las, waarna de laser omgeschakeld wordt.

_________________________________________________________________

bron: Laser Applicatie Centrum

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Bege Aandrijftechniek BV

Pilz Nederland

Rotero Holland bv

Rollon Lineairtechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (29)

26 september 2017 - Gorinchem - IMC Test & Measurement
IMC Test & Measurement Days
27 september 2017 - Coventry (UK), Windmill Village Hotel
FLIR International User Conference
28 september 2017 - Barneveld, Midden Nederland Hallen
Business Software Event 2017
3 oktober 2017 - Maarssen, De Fabrique
Engineering in Food and Beverage
4 oktober 2017 - Eindhoven, Van der Valk Hotel
Software-Centric Systems Conference
4 oktober 2017 - Rotterdam, Ahoy
Pumps & Valves / Solids
9 oktober 2017 - Amsterdam, RAI
Offshore Energy Exhibition & Conference
9 oktober 2017 - Amsterdam, RAI
Offshore Wind Conference

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden