Laatste nieuws:

ARNHEM, 24 november 2009 11:18

NWV organiseert 7e Nationale Waterstof en Fuel Cell Congres in Arnhem

Op 10 december organiseert de Nederlandse Waterstof Vereniging (NWV) voor de 7e keer het Nationale Waterstof en Fuel Cell Congres in congrescentrum Papendal te Arnhem. Het jaarlijkse waterstofcongres is bedoeld om een overzicht te geven van de laatste ontwikkelingen in binnen- en buitenland.

'
1/1

Dit jaar is het thema 'From Policy to Practice', dat verwijst naar het belang van een actief stimuleringsbeleid door de politiek voor de verdere ontwikkeling van commercieel haalbare, praktische toepassingen. Annelies van der Kolk, gedeputeerde Klimaat en Milieu van de provincie Gelderland presenteert tijdens het congres de plannen voor een ambitieus waterstofproject in de regio Arnhem.

Op de informatiemarkt tijdens het congres zijn zestien organisaties aanwezig, die hun visie, diensten en technologie voor waterstoftoepassingen presenteren. Het congres begint om 10.15 uur met een welkomstwoord door Jacques Smolenaars, voorzitter van de NWV en eindigt om 16.30 uur.

De politiek kan een krachtige stimulator voor innovatie zijn

Nu de fuel cell technologie en waterstoftoepassingen het stadium van volwassenheid bereiken, moet er zowel op regionaal, nationaal en Europees niveau beleid ontwikkeld worden, om de invoering en acceptatie van waterstof toepassingen te bevorderen. Een samenhangend en consistent stimuleringsbeleid is een voorwaarde, om de industrie in staat te stellen toepassingen en technologie te optimaliseren en kosten te verlagen. Beleid is dus essentieel voor het creëren van een volwassen markt met een grootschalige waterstofinfrastructuur en efficiënte toepassingen van fuel cells.

Tijdens het programma geven sprekers van diverse politieke niveaus en de industrie hun visie op de ontwikkeling van waterstof. Na de presentatie van het waterstofproject in de regio Arnhem door de provincie Gelderland zullen Esther Keijser van SenterNovem en Philippe Vannson van de Europese Commissie hun visie geven op de regelgeving op nationaal en Europees niveau.

Na de lunch zijn er presentaties over verschillende, internationale praktijktoepassingen van waterstof en fuel cells door Toshiba, Plug Power, het German Aerospace Center en Dantherm.

bron: NWV

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden