Laatste nieuws:

, 13 november 2009 08:54

Geautomatiseerd grijpersysteem winnaar Logistica Awards

Juryvoorzitter Frits Blessing sprak tijdens de bijeenkomst woensdag 11 november op Logistica van een "uitstekend voorbeeld van innovatie op het gebied van intern transport en opslag." De MLS-Spider stapelt orders van conveyable goods met uiteenlopende vormen, maten en verpakkingen op pallets en rolcontainers. Door middel van Intelligent Palletizing Software wordt in korte tijd het juiste stapelpatroon berekend.

'
1/1

RSW-directeur Marcel van Schijndel zal de prijs van € 10.000 die hem werd toegekend gebruiken om de MLS-Spider verder te ontwikkelen."De spider is uniek vanwege de flexibele modulaire opbouw. Door het eenvoudige systeem aan de achterkant is de machine gemakkelijk te implementeren. Dit maakt de spider erg gebruiksvriendelijk. Binnen twee seconden weet je hoe het werkt." Van Schijndel heeft de Spider niet in zijn eentje ontwikkeld. "We hebben samengewerkt met 35 partners, waaronder Nedac Sorbo en Motion Control Automation (MCA)." Uiteindelijk is er twee jaar aan het product gewerkt. Van Schijndel: "Het automatiseren van order picken is op zich niet nieuw, maar door het modulaire grijpsysteem is de spider veel breder toepasbaar dan andere systemen. Je kan het zowel grootschalig als kleinschalig inzetten." Het innovatieve ontwerp van het oer-Hollandse bedrijf is ook in het buitenland niet onopgemerkt gebleven. Tijdens de eerste dagen op Logistica stonden soms wel 70 belangstellenden in de stand en de gangpaden. "Er is veel belangstelling vanuit andere landen, waaronder Australië en Zuid-Afrika. Dat bewijst dat we toch iets goeds hebben gedaan." Het publiek kon dit jaar ook weer stemmen op haar eigen favoriet via de website van Logistica. De firma TEUN BV kreeg met het automatisch laad- en lossysteem PIQR de meeste voorkeursstemmen. Aan de publieksprijs is geen geldbedrag gekoppeld.

bron: Engineersonline

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden