Laatste nieuws:

, 13 november 2009 08:54

Geautomatiseerd grijpersysteem winnaar Logistica Awards

Juryvoorzitter Frits Blessing sprak tijdens de bijeenkomst woensdag 11 november op Logistica van een "uitstekend voorbeeld van innovatie op het gebied van intern transport en opslag." De MLS-Spider stapelt orders van conveyable goods met uiteenlopende vormen, maten en verpakkingen op pallets en rolcontainers. Door middel van Intelligent Palletizing Software wordt in korte tijd het juiste stapelpatroon berekend.

'
1/1

RSW-directeur Marcel van Schijndel zal de prijs van € 10.000 die hem werd toegekend gebruiken om de MLS-Spider verder te ontwikkelen."De spider is uniek vanwege de flexibele modulaire opbouw. Door het eenvoudige systeem aan de achterkant is de machine gemakkelijk te implementeren. Dit maakt de spider erg gebruiksvriendelijk. Binnen twee seconden weet je hoe het werkt." Van Schijndel heeft de Spider niet in zijn eentje ontwikkeld. "We hebben samengewerkt met 35 partners, waaronder Nedac Sorbo en Motion Control Automation (MCA)." Uiteindelijk is er twee jaar aan het product gewerkt. Van Schijndel: "Het automatiseren van order picken is op zich niet nieuw, maar door het modulaire grijpsysteem is de spider veel breder toepasbaar dan andere systemen. Je kan het zowel grootschalig als kleinschalig inzetten." Het innovatieve ontwerp van het oer-Hollandse bedrijf is ook in het buitenland niet onopgemerkt gebleven. Tijdens de eerste dagen op Logistica stonden soms wel 70 belangstellenden in de stand en de gangpaden. "Er is veel belangstelling vanuit andere landen, waaronder Australië en Zuid-Afrika. Dat bewijst dat we toch iets goeds hebben gedaan." Het publiek kon dit jaar ook weer stemmen op haar eigen favoriet via de website van Logistica. De firma TEUN BV kreeg met het automatisch laad- en lossysteem PIQR de meeste voorkeursstemmen. Aan de publieksprijs is geen geldbedrag gekoppeld.

bron: Engineersonline

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Pilz Nederland

Rollon Lineairtechniek BV

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (20)

5 april 2017 - 's-Hertogenbosch - Brabanthallen
Automation 2017
11 april 2017 - Rotterdam - Ahoy
Maintenance NEXT
19 april 2017 - Den Haag, World Forum
International Robotics Week
24 april 2017 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe
9 mei 2017 - Eindhoven - Evoluon
Safety Event 2017
9 mei 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Maritime Industry 2017
9 mei 2017 - Hengelo - Thales
Virtual reality training & simulatie in de industrie
30 mei 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Electronics & Applications

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden