Laatste nieuws:

, 11 november 2009 10:00

Türck voorziet voorzichtig herstel

De Duitse fabrikant van industriële automatiseringsapparatuur Türck voorziet een voorzichtig herstel van de markt, maar vindt het nog te vroeg om de vlag uit te hangen. Volgens de ‘Geschäftsführer’ Christian Wolf zal de omzet van het lopende jaar 2009 niet boven de 270 miljoen euro uitkomen; maar liefst 27 procent minder dan 2008. Tijdens een persconferentie ter gelegenheid van de komende SPS/IPC Drives beurs in Neurenberg maakte Wolf deze cijfers bekend.

‘Geschäftsführer’ Christian Wolf: ‘We denken dat het aantal orders volgend jaar weer met een paar procent zal stijgen.’'
‘Geschäftsführer’ Christian Wolf: ‘We denken dat het aantal orders volgend jaar weer met een paar procent zal stijgen.’
1/1
De omzetten in industriële automatiseringscomponenten lopen volgens Türck in alle delen van de wereld terug. Maar het is toch vooral de Duitse machinebouw die het afgelopen jaar en dit jaar een enorme klap te verwerken heeft gekregen. Wereldwijd constateert Türck een afname in de omzet van 27 procent. In absolute getallen is dat een achteruitgang van 100 miljoen euro. Het aantal werknemers bij Türck daalde wereldwijd met 10 procent tot 2.550 personen.

 

Kleine tekenen van hoop

 

De omzet ging in Duitsland met 28 procent achteruit, terwijl die in Nederland met 16,68 procent terugviel. Wolf voert dit verschil terug op het feit dat Nederland amper een automotive-industrie heeft. Wolf is daarom zeer positief over de Nederlandse markt omdat deze sterk gedifferentieerd is. Nederland heeft betrekkelijk veel bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie, procesindustrie en chemie die kennelijk minder last hebben van de huidige crisis. Wat betreft de nabije toekomst is Wolf echter, zij het heel voorzichtig, positief. Algemeen wordt aangenomen dat de economische crisis nog wel enkele jaren zal duren, maar er zijn volgens hem toch kleine tekenen van hoop. Positief is in ieder geval dat het aantal opdrachten momenteel niet meer daalt. ‘We denken dat het aantal orders volgend jaar weer met een paar procent zal stijgen.'

 

SPS/IPC Drives Neurenberg

 

De SPS/IPC Drives is al jaren de beurs voor de Duitse machinebouw. Omdat deze beurs ook steeds bezoekers en exposanten uit het buitenland trekt, is het een goede graadmeter voor de ontwikkelingen in de markt. De beurs wordt van 24 tot en met 26 november gehouden. Alle belangrijke aanbieders van machinebesturingen, waaronder dus ook Türck, zijn op deze beurs vertegenwoordigd.

bron: Vraag en Aanbod

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden