Laatste nieuws:

, 11 november 2009 10:00

Türck voorziet voorzichtig herstel

De Duitse fabrikant van industriële automatiseringsapparatuur Türck voorziet een voorzichtig herstel van de markt, maar vindt het nog te vroeg om de vlag uit te hangen. Volgens de ‘Geschäftsführer’ Christian Wolf zal de omzet van het lopende jaar 2009 niet boven de 270 miljoen euro uitkomen; maar liefst 27 procent minder dan 2008. Tijdens een persconferentie ter gelegenheid van de komende SPS/IPC Drives beurs in Neurenberg maakte Wolf deze cijfers bekend.

‘Geschäftsführer’ Christian Wolf: ‘We denken dat het aantal orders volgend jaar weer met een paar procent zal stijgen.’'
‘Geschäftsführer’ Christian Wolf: ‘We denken dat het aantal orders volgend jaar weer met een paar procent zal stijgen.’
1/1
De omzetten in industriële automatiseringscomponenten lopen volgens Türck in alle delen van de wereld terug. Maar het is toch vooral de Duitse machinebouw die het afgelopen jaar en dit jaar een enorme klap te verwerken heeft gekregen. Wereldwijd constateert Türck een afname in de omzet van 27 procent. In absolute getallen is dat een achteruitgang van 100 miljoen euro. Het aantal werknemers bij Türck daalde wereldwijd met 10 procent tot 2.550 personen.

 

Kleine tekenen van hoop

 

De omzet ging in Duitsland met 28 procent achteruit, terwijl die in Nederland met 16,68 procent terugviel. Wolf voert dit verschil terug op het feit dat Nederland amper een automotive-industrie heeft. Wolf is daarom zeer positief over de Nederlandse markt omdat deze sterk gedifferentieerd is. Nederland heeft betrekkelijk veel bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie, procesindustrie en chemie die kennelijk minder last hebben van de huidige crisis. Wat betreft de nabije toekomst is Wolf echter, zij het heel voorzichtig, positief. Algemeen wordt aangenomen dat de economische crisis nog wel enkele jaren zal duren, maar er zijn volgens hem toch kleine tekenen van hoop. Positief is in ieder geval dat het aantal opdrachten momenteel niet meer daalt. ‘We denken dat het aantal orders volgend jaar weer met een paar procent zal stijgen.'

 

SPS/IPC Drives Neurenberg

 

De SPS/IPC Drives is al jaren de beurs voor de Duitse machinebouw. Omdat deze beurs ook steeds bezoekers en exposanten uit het buitenland trekt, is het een goede graadmeter voor de ontwikkelingen in de markt. De beurs wordt van 24 tot en met 26 november gehouden. Alle belangrijke aanbieders van machinebesturingen, waaronder dus ook Türck, zijn op deze beurs vertegenwoordigd.

bron: Vraag en Aanbod

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

Rollon Lineairtechniek BV

Pilz Nederland

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (19)

23 oktober 2017 - Aken, RWTH
Optics Week
24 oktober 2017 - Gorinchem, Evenementenhal
Recycling 2017
31 oktober 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Metavak 2017
7 november 2017 - Rotterdam - Ahoy
Europort
8 november 2017 - Bad Salfzuflen (D), Messezentrum
FMB
8 november 2017 - Assen, TT-Hall
Main Industry
9 november 2017 - Nieuwegein, De Kom
Master of Safety
14 november 2017 - Utrecht, Jaarbeurs
Smart Homes & Intelligent Building

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden