Laatste nieuws:

, 11 november 2009 08:00

Nederlandse industrie presenteert 'World Class Maintenance'-masterplan

World Class Maintenance-ambassadeur Aad Veenman heeft namens de Nederlandse industrie het Masterplan World Class Maintenance 2010-2014 ‘Creating Sustainable Business Together' aangeboden aan het Nederlandse ministerie van Economische Zaken. Het masterplan is de opmaat naar een nationaal innovatieprogramma Maintenance.

'
1/1
Het ministerie van Economische Zaken is en zal betrokken blijven bij World Class Maintenance. Nederland heeft internationale ambities en maintenance is een van de kritische succesfactoren', stelde Jasper Wesseling, directeur Ruimtelijk Economisch Beleid, die het document in ontvangst nam tijdens het World Class Maintenance Event in Breda. ‘Als Rijksoverheid hebben wij de afgelopen jaren via 'Pieken in de Delta' al vijftien projecten voor de onderhoudsindustrie mede mogelijk gemaakt. World Class Maintenance is ontstaan in de regio en spreidt met de ingezette opschaling haar vleugels uit over heel Nederland. Minister Maria van der Hoeven volgt deze sector met zeer grote belangstelling.' Aad Veenman op zijn beurt riep zowel het Ministerie van Economische Zaken als het in grote getale aanwezige bedrijfsleven, de regionale overheden en kennis- en onderwijsinstellingen op het nationale innovatieprogramma te ondersteunen. 'Met dit document presenteert de Nederlandse industrie een innovatieprogramma van vijftig miljoen euro (2010-2014). Hoogwaardig onderhoud is cruciaal voor het behoud van werkgelegenheid, het verhogen van veiligheid en het verlagen van milieubelasting en energieverbruik.' 'De onderhoudsindustrie is jaarlijks goed voor een omzet van achttien miljard euro. Deze sector verricht MRO aan kapitaalintensieve goederen die gezamenlijk een waarde vertegenwoordigen van vierhonderd miljard euro. World Class Maintenance zorgt dat deze productiemiddelen optimaal beschikbaar zijn tegen de laagst mogelijke levensduurkosten en het zodoende voor de industrie mogelijk maakt in Nederland te blijven produceren.' 'De basis voor een nationaal innovatieprogramma is de afgelopen jaren gelegd; de aanloop genomen en de industrie staat te trappelen om vol gas te geven. Vijfenzeventig bedrijven, kennis- en onderwijsinstellingen en regionale overheden hebben inmiddels participatie toegezegd. Daarmee is via private investeringen een stevige commitment vanuit de gehele industrie afgegeven.'

bron: engineeringnet.be

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (12)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden