Laatste nieuws:

, 10 november 2009 08:51

Het Hydrauliek Symposium 2010

Het Hydrauliek Symposium 2010 zal in het teken staan van het thema energiebesparing. Omdat de organisatie van Het Hydrauliek Symposium zich sterk maakt om een gevarieerd programma aan te bieden, worden bedrijven opgeroepen deel te nemen aan een praktijkcase waarbij zal worden onderzocht – en in de praktijk getest – welke energiebesparingen mogelijk zijn bij een willekeurige hydraulische aandrijving. Tevens is er nog ruimte voor bedrijven die door middel van bijvoorbeeld een lezing, een nuttige bijdrage willen leveren aan dit symposium.

'
1/1

Het Hydrauliek Symposium wordt iedere twee jaar georganiseerd door de Vereniging Platform Hydrauliek en FEDA. Tijdens de vierde editie, die zal worden gehouden op 23 september 2010 in de aula van de TU Delft, zal energiebesparing het centrale thema zijn. Hiermee staat de hydraulische aandrijftechniek volledig in lijn met de ontwikkelingen op het gebied van energiebesparing die ook gaande zijn in zowel de pneumatische, elektrische als mechanische aandrijftechniek. Peter Albers, medeorganisator van Het Hydrauliek Symposium: "Onze insteek wordt bovendien versterkt door het IFK2010, het tweejaarlijks hydrauliek symposium dat in maart 2010 wordt georganiseerd in Aken. Ook hier luidt het gekozen onderwerp Energiebesparing." Het programma zal, zoals gebruikelijk, gevarieerd zijn. Praktijkcases, onderzoeksresultaten, laatste (product)ontwikkelingen en visies zullen elkaar in een goede balans afwisselen. Bedrijven die een bijdrage kunnen en willen leveren om één van deze programmaonderdelen in te vullen, worden van harte uitgenodigd dit kenbaar te maken. Bij voorkeur door een beschrijving van de beoogde voordracht - ongeveer 300 woorden - te sturen naar info@hydrauliek.nl. Om het praktijkdeel in te vullen roept de Inhoudelijke commissie - bestaande uit de heren Gerard de Ruiter, Arnoud van Ooijen, Richard Munters, Marcel van den Hurk en Peter Albers - productiebedrijven op die gebruik maken van hydraulische aandrijftechniek. Voorwaarde is dat zij geïnteresseerd zijn in het antwoord op de vraag of een serieuze energiebesparing mogelijk is in hun productieproces. Zowel stationaire aandrijvingen in de industrie als mobiele aandrijvingen zijn geschikt voor aanmelding.

 

De procedure is als volgt:

  1. Het bedrijf maakt zich kenbaar via info@hydrauliek.nl; aanmelden kan tot 4 januari 2010.
  2. Hierbij geeft het bedrijf een zo gedetailleerd mogelijke beschrijving van het betreffende aandrijfsysteem (in de vorm van onder meer schema's en stuklijsten), productiecyclus en indien beschikbaar het energieverbruik. Indien nodig zullen energiemetingen worden uitgevoerd.
  3. Rond 20 januari zullen door de organisatie twee bedrijven worden uitgezocht waaraan een advies zal worden uitgebracht op het vlak van energiebesparing.
  4. De betreffende bedrijven doen de benodigde investeringen op basis van het advies.
  5. Vervolgens worden opnieuw metingen uitgevoerd om het effect van de aanpassingen en maatregelen vast te stellen.
  6. Tot slot zal het geheel worden gebruikt als praktijkcase tijdens Het Hydrauliek symposium.

 

Meer info: info@hydrauliek.nl  of tel: 06 53 495 128

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (12)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden