Laatste nieuws:

, 21 oktober 2009 08:55

Team Klein wint tweede Actemium Automation Award

Het Avans-team van Dennis Klein, vierdejaarsstudent Industriële Automatisering in Den Bosch, heeft op 15 oktober 2009 de tweede Actemium Automation Award in de wacht gesleept. Behalve de wisselbeker ontvingen zij een geldbedrag van 2.000 euro. Tweederde van dit prijzengeld komt ten goede aan de Avans-opleiding, eenderde mag het winnende team in eigen zak steken. De Actemium Automation Award is een jaarlijkse wedstrijd waarin teams van derde- en/of vierdejaars hbo-studenten van verschillende, nationale engineersopleidingen de strijd met elkaar aangaan. Wie de negen engineersopdrachten het snelst en best oplost, is de winnaar.

'
1/1

De wedstrijd werd gehouden in het EduLab* in Veghel waar verschillende bij EduLab betrokken bedrijven, zoals VanderLande Industries, Rockwell Automation en Siemens opdrachten hadden bedacht voor de deelnemers. "Dat waren behoorlijk lastige klussen", vertelt Peter van den Berg, docent Industriële Automatisering van Avans Hogeschool in Den Bosch én een van de begeleiders van het winnende team. "Zo moesten ze bijvoorbeeld een ontwerp voor een zuinige draaistroommotor maken en een batch- en traceabilityrapport schrijven. De teams hadden 4,5 uur de tijd om alle negen challenges te vervullen. Een vakjury liep rond en keek hoe de teams samenwerkten. De bedrijven beoordeelden hoe inhoudelijk aan de opdracht werd voldaan." Dat ‘zijn' team uiteindelijk met de hoofdprijs naar huis is gegaan vindt de docent ‘machtig mooi'. "De studenten van het winnende team hadden er echt zin in. Ze waren enthousiast, werkten goed samen en wisten waar ze het over hadden. Een gouden combinatie." In totaal deden er vier teams van Avans Hogeschool mee, drie uit Den Bosch en één uit Breda. Ook Fontys Hogeschool uit Eindhoven, de Hogeschool Rotterdam en Hogeschool Windesheim uit Zwolle waren vertegenwoordigd. Fontys Hogeschool Eindhoven werd tweede. De titelverdedigers van vorig jaar, de studenten van de Bredase Avans-opleiding Mechatronica, werden dit jaar derde.

bron: Actemium Nederland

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

Rollon Lineairtechniek BV

Pilz Nederland

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (19)

23 oktober 2017 - Aken, RWTH
Optics Week
24 oktober 2017 - Gorinchem, Evenementenhal
Recycling 2017
31 oktober 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Metavak 2017
7 november 2017 - Rotterdam - Ahoy
Europort
8 november 2017 - Bad Salfzuflen (D), Messezentrum
FMB
8 november 2017 - Assen, TT-Hall
Main Industry
9 november 2017 - Nieuwegein, De Kom
Master of Safety
14 november 2017 - Utrecht, Jaarbeurs
Smart Homes & Intelligent Building

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden