Laatste nieuws:

, 20 oktober 2009 13:34

Fresnel Systeem In Zonneauto

Op 25 oktober verschijnt Solar Team Twente met haar zonneauto voor de derde keer aan de start van de 10e World Solar Challenge; een tweejaarlijkse race van 3010 kilometer dwars door de Australische woestijn, van Darwin tot Adelaide. De 18 studenten ontwerpen, bouwen en testen de zonneauto zelf en gaan bovendien zelfstandig op zoek naar samenwerkingsverbanden met het bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en de media. Eén van de partners van het Team is maxon motor, die het team op het gebied van het gepatenteerde fresnelsysteem ondersteuning biedt.

'
1/1

Het bijzondere aan de zonneauto van Solar Team Twente, 21Revolution, is dat zij meer energie binnen haalt dan een normale zonneauto. Zij heeft een kantelende vleugel die de zonnecellen naar de zon richt, als een zonnebloem. Daarnaast heeft Solar Team Twente nog een andere manier om extra energie binnen te halen: het fresnelsysteem. Dit systeem bevindt zich in de vleugel. Met dit systeem haalt het team met 6m² aan zonnecellen 7.2m² aan zonlicht binnen. De lenzen werken als een loep; ze concentreren een brede baan licht, op een smallere baan cellen. Het bijzondere aan het systeem van Solar Team Twente is dat de zonnecellen de baan licht gedurende dag kunnen volgen. Dit komt doordat de cellen op een beweegbare plaat liggen. Lichtsensoren meten de positionering van de cellen, waarna een microcontroller de plaat optimaal gaat plaatsen. De motoren die verantwoordelijk zijn voor de verstelling van de fresnel platen worden geleverd door maxon motor. Deze motoren zijn uiterst nauwkeurig te regelen. Daardoor kunnen de fresnel-cellen optimaal worden gepositioneerd. Ook hebben de motoren een goede efficiëntie. Samen met de innovatie van dit team, het flexibele kantellichaam, moet dit Solar Team Twente in de race een topnotering brengen. maxon motor wenst Solar Team Twente heel veel succes met de race.

Klik hier voor de presentatie van de 21Revolution

bron: maxon motor

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Rotero Holland bv

Pilz Nederland

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rollon Lineairtechniek BV

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (26)

30 mei 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Electronics & Applications
30 mei 2017 - Neurenberg - Messezentrum
Sensor+Test 2017
31 mei 2017 - Veldhoven - Koningshof
Materials 2017
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Electric & Hybrid Marine World Expo
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Marine Maintenance World Expo en Conferentie
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Autonomous Ship Technology Symposium
7 juni 2017 - Helmond, Automotive Campus
Automotive Congress 2017
13 juni 2017 - 's-Hertogenbosch
ATEX & Process Safety congres 2017

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden