Laatste nieuws:

, 15 oktober 2009 08:27

Vakbeurs HET Instrument opgesplitst

De grootste technologiebeurs van Nederland en België, HET Instrument, zal in 2010 bestaan uit drie verschillende deelbeurzen. De branches Industriële Elektronica, Industriële Automatisering en Laboratorium Technologie krijgen elk hun eigen show, elk een eigen beursvloer-entree, elk een eigen focus via demo-projecten en elk een eigen seminarprogramma.

'
1/1

FHI, federatie van technologiebranches maakte dat bekend tijdens de kick-off van de voorbereiding van het evenement in Amsterdam RAI. Dat HET Instrument in 2010 verhuist van Utrecht naar de hoofdstad van Nederland was al eerder bekend gemaakt. De periode is nu ook definitief: van 28 september tot en met 1 oktober. Onder de noemer ‘focus en massa' presenteerde FHI-directeur Kees Groeneveld de voordelen van het concept van drie deelbeurzen die samen één evenement vormen. "De drie FHI-branches binnen HET Instrument hebben in de afgelopen jaren naast de grote show alle drie ook kleinschalige één of tweedaagse events ontwikkeld. Daarbij is gebleken dat je door te focusseren op onderwerpen en doelgroepen de markt heel specifiek kunt benaderen. Aan de andere kant moet je constateren dat je als kleine groep van bedrijven met zo'n gefocusseerde benadering niet het volume en het budget kunt genereren om echt grote aantallen aan te spreken, een landelijk aansprekende promotiecampagne op te zetten en ook nog eens mensen te bereiken die je nog niet kent, maar die wellicht wel klanten zouden kunnen worden. Extra voordeel van de schaalgrootte door bundeling van krachten in HET Instrument is dat je daarmee de hele technologiesector elke twee jaar opnieuw op de kaart kunt zetten bij een wat breder publiek", luidt het statement van Groeneveld. 
 

Instrument

 

Overigens verwacht FHI weinig negatief effect van de economische recessie op het aantal inschrijvingen voor HET Instrument. "We zien dat de bedrijven in onze branches er extra hard tegenaan gaan op basis van hun ondernemerschap. Dat betekent dat men in elk geval het contact met de klant en de potentiële klant prioriteit blijft geven. We verwachten niet dat minder dan de circa vijfhonderdtwintig bedrijven zullen exposeren in 2010. We merken wel dat men, terecht, heel kostenbewust opereert. Voor sommigen betekent dat een wat kleinere stand. Anderen kiezen er juist voor om meer uit te pakken op een collectieve marketingactiviteit als HET Instrument in plaats van als individueel bedrijf zelfstandig een dure activiteit op te zetten." Sinds eind augustus is de inschrijving voor HET Instrument 2010 open voor exposanten. Per begin oktober is ruim twintig procent van de beursvloer definitief gevuld. Daarmee verloopt de inschrijving volgens het schema dat FHI als organiserend branchebureau vooraf had gemaakt. "We lopen ruim voor op het schema van 2008, maar toen opende de inschrijving later", stelde Linda Dekker, FHI-manager communicatie & beurzen, vast. "In vergelijking met 2006 zitten we nu exact op hetzelfde schema."

Bij de presentatie van HET Instrument 2010 werd ook het thema voor de bezoekerscampagne en voor het evenement zelf bekendgemaakt: ‘The Sound of Technology'. Refererend aan de dubbele betekenis van het woord 'Instrument', heeft men gekozen voor een associatie met muziek en geluid. De uitwerking krijgt veel variaties in toon: ‘The Sound of Electronics', ‘The Sound of Automation', ‘The Sound of Laboratory' en allerlei verbijzonderingen binnen de branches.

In de vier branches van FHI zijn in totaal achthonderdvijftig technologiebedrijven verenigd, waarvan er ongeveer vijfhonderdtwintig deelnemen aan HET Instrument. De totale omzet van de bij FHI aangesloten bedrijven omvat ruim zesenhalf miljard euro. Op HET Instrument 2010 worden circa achttienduizend professionele bezoekers verwacht waarvan ongeveer tachtig procent hbo of academisch is opgeleid. Daarmee is HET Instrument verreweg het grootste technologie-evenement in de Benelux. 

 

Voor meer informatie:
FHI, federatie van technologiebranches
Linda Dekker, manager communicatie & beurzen
Telefoon: (033) 465 75 07
E-mail: l.dekker@fhi.nl

bron: FHI

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (12)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden