Laatste nieuws:

, 15 oktober 2009 08:14

Machineproducenten zetten in op duurzaamheid

De Europese producenten van metaalbewerkingsmachines proberen het energieverbruik van hun producten en systemen steeds verder omlaag te brengen. Dat was duidelijk waarneembaar op de vakbeurs EMO in Milaan. Zo'n 1400 exposanten uit 39 landen presenteerden hier de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van machines en gereedschappen.

'
1/1

Alle internationale organisaties van machineproducenten bevestigden dat hun leden de afgelopen 12 maanden hun orders met 60 à 70 procent hebben zien instorten. De overkoepelende organisatie Cecimo, tevens organisator van de EMO, verwacht dat de productie van metaalbewerkingsmachines in 2009 uiteindelijk zal uitkomen op een waarde van 15,5 miljard euro. Dat is zo'n 37 procent lager dan in 2008. Toch was het niet één en al treurnis in Milaan. De terugval vlakt immers af en er zijn signalen dat in diverse industriële sectoren het ergste leed is geleden. Hoewel het te vroeg is om te spreken van een definitief herstel, klampen de machineproducenten zich vast aan het gegeven dat hun sector normaal gesproken de algemene industriële trend volgt met een vertraging van 6 tot 9 maanden. De organisaties van machinefabrikanten zijn het er over eens dat 2010 daarmee een jaar van veranderingen zal worden. Feit is evenwel dat over een brede linie de productiecapaciteit in de sectoren waarin de klanten van de machineproducenten opereren momenteel voor minder dan 70 procent wordt benut. Cecimo denkt dat het nog wel even zal duren voordat dit percentage weer boven de 80 procent ligt. En dat is traditioneel pas het moment waarop investeringen in nieuwe machines weer worden overwogen. Daarom zullen de machinefabrikanten het voor een herstel op korte termijn vooral moeten hebben van innovaties en van het overtuigen van klanten dat zij moeten omschakelen naar meer efficiënte, nauwkeurige, milieuvriendelijke en schone technieken.

En die constatering vertaalde zich op de EMO-beursvloer in een duidelijk accent op machines met een verlaagd energieverbruik. De Duitse machinebouwers verenigd in de VDW presenteerden in Milaan zelfs een duurzaamheidsinitiatief. Zij willen de verantwoording voor het langdurig gebruik van natuurlijke grondstoffen overnemen en systemen aanbieden die de schadelijke gevolgen van industriële productie minimaliseren.

bron: Metaalnieuws

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

EUCHNER (Benelux) BV

Rollon Lineairtechniek BV

Pilz Nederland

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (25)

30 mei 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Electronics & Applications
30 mei 2017 - Neurenberg - Messezentrum
Sensor+Test 2017
31 mei 2017 - Veldhoven - Koningshof
Materials 2017
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Electric & Hybrid Marine World Expo
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Marine Maintenance World Expo en Conferentie
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Autonomous Ship Technology Symposium
7 juni 2017 - Helmond, Automotive Campus
Automotive Congress 2017
13 juni 2017 - 's-Hertogenbosch
ATEX & Process Safety congres 2017

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden