Laatste nieuws:

, 6 oktober 2009 07:00

Wie wint de Actemium Automation Award 2009?

Slimme hbo-studenten gaan op 15 oktober 2009 de strijd met elkaar aan tijdens de tweede editie van de Actemium Automation Award. In teams zullen ze bij Actemium in Veghel negen engineeringsopdrachten uitvoeren. Het team met de beste resultaten gaat met 2.000 euro naar huis. De Actemium Automation Award is een initiatief van Actemium en richt zich op jonge, technische talenten. Het initiatief past in het streven van Actemium om de kwaliteit van het praktijkonderwijs te bevorderen. De wedstrijd wordt gehouden in het Edulab in Veghel en is bedoeld voor derde- en vierdejaarsstudenten engineering. De opdrachten die zij voor hun kiezen krijgen, zijn samengesteld door gerenommeerd industriële automatiseringsbedrijven, allemaal partners van Edulab. Bij de organisatie zijn ook de ‘Vrienden van het EduLab’ en oud-studenten betrokken.

'
1/1

Een vakkundige jury beoordeelt de oplossingen. Actemium heeft studenten engineering van alle hogescholen in Nederland uitgenodigd om mee te doen. Maximaal negen teams zullen meedingen naar de prijs én de eer. Titelverdediger is de opleiding Mechatronica van Avans Hogeschool in Breda. Scholen kunnen niet zonder bedrijven en bedrijven kunnen niet zonder scholen. Die wetenschap leidt zo nu en dan tot mooie initiatieven. Edulab is er zo één: een praktijklokaal in het Veghelse pand van Actemium waar scholieren en studenten kunnen werken met een installatie uit de procesindustrie en een systeem voor intern transport. Het succes van Edulab is niet alleen ontstaan door de inspanningen van Actemium maar door de enthousiaste medewerking van haar opdrachtgevers, leveranciers en partnerbedrijven. Actemium is het Europese merk van VINCI Energies voor oplossingen voor de industrie. De ruim honderd autonome business units werken met marktgerichte oplossingen en zijn gespecialiseerd in elektrische engineering, industriële automatisering en informatieverwerking, instrumentatie en mechanische engineering. De geografische spreiding van de business units garandeert lokale aanwezigheid bij de klant, terwijl de dynamische Actemium business units tegelijkertijd hun kennis en resources delen om de beste oplossing te kunnen leveren voor optimaal werkende industriële processen. 

bron: Actemium Nederland

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

Pilz Nederland

Rotero Holland bv

Rollon Lineairtechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (34)

6 september 2017 - Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam – WPC
10 jaar Platform Schone Scheepvaart
12 september 2017 - Hilvarenbeek, Hilvaria Studio’s
AluminiumNext
13 september 2017 - Garching (D), FZG, TU München
7th International Conference on Gears 2017
19 september 2017 - Hardenberg - Evenementenhal
Technische Industriële Vakbeurs
21 september 2017 - Vianen, Pilz Nederland
Vrouwen in de techniek
21 september 2017 - Veldhoven, *techniekHuys
ROS-Industrial
26 september 2017 - Gorinchem - IMC Test & Measurement
IMC Test & Measurement Days
27 september 2017 - Coventry (UK), Windmill Village Hotel
FLIR International User Conference

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden