Laatste nieuws:

, 6 oktober 2009 07:00

Wie wint de Actemium Automation Award 2009?

Slimme hbo-studenten gaan op 15 oktober 2009 de strijd met elkaar aan tijdens de tweede editie van de Actemium Automation Award. In teams zullen ze bij Actemium in Veghel negen engineeringsopdrachten uitvoeren. Het team met de beste resultaten gaat met 2.000 euro naar huis. De Actemium Automation Award is een initiatief van Actemium en richt zich op jonge, technische talenten. Het initiatief past in het streven van Actemium om de kwaliteit van het praktijkonderwijs te bevorderen. De wedstrijd wordt gehouden in het Edulab in Veghel en is bedoeld voor derde- en vierdejaarsstudenten engineering. De opdrachten die zij voor hun kiezen krijgen, zijn samengesteld door gerenommeerd industriële automatiseringsbedrijven, allemaal partners van Edulab. Bij de organisatie zijn ook de ‘Vrienden van het EduLab’ en oud-studenten betrokken.

'
1/1

Een vakkundige jury beoordeelt de oplossingen. Actemium heeft studenten engineering van alle hogescholen in Nederland uitgenodigd om mee te doen. Maximaal negen teams zullen meedingen naar de prijs én de eer. Titelverdediger is de opleiding Mechatronica van Avans Hogeschool in Breda. Scholen kunnen niet zonder bedrijven en bedrijven kunnen niet zonder scholen. Die wetenschap leidt zo nu en dan tot mooie initiatieven. Edulab is er zo één: een praktijklokaal in het Veghelse pand van Actemium waar scholieren en studenten kunnen werken met een installatie uit de procesindustrie en een systeem voor intern transport. Het succes van Edulab is niet alleen ontstaan door de inspanningen van Actemium maar door de enthousiaste medewerking van haar opdrachtgevers, leveranciers en partnerbedrijven. Actemium is het Europese merk van VINCI Energies voor oplossingen voor de industrie. De ruim honderd autonome business units werken met marktgerichte oplossingen en zijn gespecialiseerd in elektrische engineering, industriële automatisering en informatieverwerking, instrumentatie en mechanische engineering. De geografische spreiding van de business units garandeert lokale aanwezigheid bij de klant, terwijl de dynamische Actemium business units tegelijkertijd hun kennis en resources delen om de beste oplossing te kunnen leveren voor optimaal werkende industriële processen. 

bron: Actemium Nederland

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Rotero Holland bv

Pilz Nederland

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Rollon Lineairtechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (25)

30 mei 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Electronics & Applications
30 mei 2017 - Neurenberg - Messezentrum
Sensor+Test 2017
31 mei 2017 - Veldhoven - Koningshof
Materials 2017
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Electric & Hybrid Marine World Expo
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Marine Maintenance World Expo en Conferentie
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Autonomous Ship Technology Symposium
7 juni 2017 - Helmond, Automotive Campus
Automotive Congress 2017
13 juni 2017 - 's-Hertogenbosch
ATEX & Process Safety congres 2017

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden