Laatste nieuws:

, 5 oktober 2009 10:45

Boekholt Aandrijftechniek neemt deel aan Europort Maritime

Boekholt Aandrijftechniek neemt deel aan Europort Maritime, de internationale maritieme vakbeurs die van 3 t/m 6 november a.s. wordt gehouden in Ahoy Rotterdam. Op de stand 1717 wordt een breed programma maritieme producten en oplossingen getoond.

'
1/1
 

Uit het Reich programma wordt onder meer de hoogelastische Arcusaflex koppeling met SAE-aansluiting gepresenteerd. De Arcusaflex wordt onder meer ingezet voor koppeling van verbrandingsmotoren aan aangedreven machines. Nieuw in het programma zijn de AC-T8 en AC-T9 voor vermogens tot 1000 kW. De koppelingtypen met naafbout werden daarnaast recent uitgebreid met de nieuwe versies AC 4.1, AC 5.1 en AC 6.1. Deze nieuwe koppelingen hebben een compacter ontwerp waardoor elementen eenvoudiger kunnen worden verwisseld. Arcusaflex koppelingen zijn explosieveilig conform Richtlijn 94/9/EG. De koppelingen kunnen worden toegepast in gevaarlijke omgevingen (categorie M2, 2 + 3). Op de beurs wordt de Arcusaflex koppeling gepresenteerd in combinatie met ZF tandwielkasten en een KPT Transfluid koppeling. Naast de Arcusaflex worden ook de Reich voorschakelkoppeling VSK en de nieuwe Multi Mont Sella (MMS) met klembus gepresenteerd. De hoogelastische koppeling Arcusaflex-VSK kan met een certificaat van een officiële keuringsinstantie worden geleverd. De AC-VSK wordt geleverd in acht bouwgrootten voor draaimomenten van 390 tot 20.000 Nm. Kenmerkend zijn de hoge wringingselasticiteit van de koppeling met lineaire wringingskarakteristiek, waardoor resonanties in een gebied onder het bedrijfstoerental worden verlaagd. Het hoge dempend vermogen zorgt er daarnaast voor dat cardanas en aangedreven machine worden beschermd tegen ongewenste trillingsbelasting.

 

Scheepschroeven

 

De Reich koppeling van het type Multi Mont Sella is ontwikkeld voor koppeling van scheep-schroeven met een (diesel)aandrijving. De draai-elastische MultiMont klauwkoppelingen worden ingezet om axiale, radiale en hoekverschillen van de aandrijvende ten opzichte van de aangedreven as nauwkeurig en doorslagveilig te compenseren. De koppeling heeft een progressieve torsiekarakteristiek en een zeer goed dempingsvermogen, waardoor pieklasten en rotatietrillingen snel en betrouwbaar worden geabsorbeerd.  Het koppel wordt overgebracht via elastische rubberelementen. Anders dan bij de meeste flexibele koppelingen zijn de buffers van de rubberelementen niet blootgesteld aan buigspanningen maar alleen aan druk. Daardoor wordt de slijtage verminderd en de belastbaarheid van de tanden verhoogd. Uit het eigen programma presenteert Boekholt Aandrijftechniek daarnaast tijdens Europort Maritime, een selectie uit het Desch programma schakelbare koppelingen en Wichmann en ardankoppelingen. De schakelbare Desch koppelingen worden in hydraulische, pneumatische en mechanische uitvoering geleverd. De Wichmann cardankoppelingen zijn in diverse uitvoeringen leverbaar met een draaimoment van 160 - 80.000Nm. Op aanvraag kunnen de cardanassen zelfs tot een diameter van 1.150 mm en een draaimoment van bijna 10 miljoen Nm worden geleverd.

bron: Boekholt Aandrijftechniek BV

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (12)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden