Laatste nieuws:

, 22 september 2009 10:17

Vlaamse IngenieursKamer zoekt 'Projectmanager van het Jaar'

De Vlaamse Ingenieurskamer gaat dit jaar van start met een nieuwe prijs: die voor de 'Projectmanager van het Jaar'. Naar verluidt niet om de ‘zoveelste’ wedstrijd in te richten, wel om hardwerkende en (te) vaak ondergewaardeerde projectmanagers de erkenning te gunnen die ze méér dan verdienen.

VIK-initiatiefnemer Karel de Wever.'
VIK-initiatiefnemer Karel de Wever.
1/1
Het is inderdaad zo dat de faalkans bij projecten vandaag behoorlijk hoog ligt. De huidige productieprocessen moeten soepel en flexibel zijn en tegelijk moeten teams het stellen met kleinere budgetten, kortere tijdsbestekken en minder medewerkers. Succes hangt af van de voorbereiding, inrichting, structurering en beheersing van het project. Ook de manier waarop er gecommuniceerd wordt in het projectteam is belangrijk. VIK-initiatiefnemer Karel De Wever: "En vaak wordt er plots - zonder al te veel voorbereiding - een gedreven medewerker tot ‘projectmanager' gebombardeerd. Toch verwachten bedrijven dat hun projecten slagen."
"Precies omwille van hun opleiding, zien ingenieurs zich vaak de taak van projectmanager toebedeeld. We willen diegenen die door het toepassen van de juiste technieken en procedures uitblinken in hun projectwerk, even in de kijker te zetten." "De prijs gaat hem niet om het gerealiseerde project en hoe groots en indrukwekkend dit wel is, maar wel om de wijze waarop de ingenieur in kwestie als projectmanager projecten tot een goed einde brengt." De prijs zal begin 2010 tijdens de VIK-nieuwjaarsreceptie worden uitgereikt in aanwezigheid van tal van genodigden en relaties uit de industrie. << (BB) (foto: VIK, Karel De Wever)

ACHTERGROND
Wil u ‘Projectmanager van het Jaar' worden? Dit kan door informatie over deelnamecondities in te winnen via: www.vlaamseingenieurskamer.be/site/pmvanhetjaar of manuella.goyvaerts@vik.be

Uw deelnamedossier wordt vóór 15 december 2009 verwacht.

Dit initiatief wordt gesteund door de technologiefederatie Agoria en Mainpress, uitgever van Control & Automation Magazine, Energy & Engineering, Maintenance Magazine, Pumps & Process Magazine, Engineeringnet.be en Engineeringnet.nl. <<

bron: Engineeringnet

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Bege Aandrijftechniek BV

Pilz Nederland

Rollon Lineairtechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (15)

28 maart 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
RailTech 2017
5 april 2017 - 's-Hertogenbosch - Brabanthallen
Automation 2017
11 april 2017 - Rotterdam - Ahoy
Maintenance NEXT
24 april 2017 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe
9 mei 2017 - Eindhoven - Evoluon
Safety Event 2017
9 mei 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Maritime Industry 2017
9 mei 2017 - Hengelo - Thales
Virtual reality training & simulatie in de industrie
30 mei 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Electronics & Applications

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden