, 15 september 2009 16:27

ATEX-congres in Gorinchem

Er bestaat nogal wat onduidelijkheid over de ATEX-richtlijnen. Het komt voor dat niet iedereen beseft dat ook binnen het bedrijf explosiegevaar op de loer ligt. Om alle onduidelijkheden weg te nemen wordt op 22 september het 'Grote ATEX-congres' gehouden.

Tijdens het congres in de Evenementenhal Gorinchem worden prangende vragen beantwoord door onder andere de Arbeidsinspectie, KEMA en NEN. Vragen zoals:

  • Hoe voldoet mijn organisatie aan een ATEX-richtlijn?
  • Wie zijn er verantwoordelijk binnen de organisatie en welke taken horen daarbij? 
  • Wat zijn de consequenties wanneer je als organisatie niet voldoet aan een ATEX-richtlijn? 
  • Welke huidige ontwikkelingen binnen ATEX zijn nu voor mijn organisatie relevant?

U krijgt concrete antwoorden op al uw vragen over explosieveilig werken. Ook worden praktische handvatten gegeven, die u direct in de praktijk kunt brengen binnen uw eigen organisatie. 

 

Installateurs


De ontwikkelingen rondom de ATEX-richtlijn vallen onder de normcommissie NEC 31. Deze NEN-commissie houdt zich bezig met normen over explosieveilig (elektrisch) materiaal. Wout Moelard, voorzitter van NEC 31 zegt hierover: "In de praktijk blijkt dat veel gebruikers, maar ook installateurs, nog niet voldoende weten wat de consequenties van de ATEX-richtlijn zijn. Je zou je kunnen verdiepen in de ATEX Guide, maar het is natuurlijk veel makkelijker om het congres te bezoeken."

Meer informatie en registreren: http://www.atexcongres.nl/

bron: NEN

Foto's:

NEN Congres

© Aandrijvenenbesturen.nl