, 11 september 2009 14:01

Teun ontwerpt mobiele robotcel

Een van de vier genomineerden van de Logistica Award, is een jong bedrijf uit Nederland genaamd Teun. Teun is een bedrijf dat zich richt op het uitladen van ladingdragers zoals containers. Het heeft nu een volautomatisch laad- en lossysteem ontwikkeld voor los gestapelde dozen in containers.

De onbemande pIQr rijdt in de container, ziet de lading en brengt deze razendsnel in kaart. Vervolgens haalt de machine de producten uit de container, zet ze op pellets en omwikkelt ze indien nodig met folie. Hij voorziet ze van (barcode)labels en zet ze aldus klaar voor verdere verwerking of opslag. Iedere doos wordt gecontroleerd op volume en gewicht.

De pIQr kan, dankzij een zeer innovatief omnidirectioneel wielsysteem, moeiteloos rechtdoor en achteruit, ook zijwaarts rijden. Hierdoor kan hij zichzelf snel tussen de verschillende laaddocks bewegen. De machine staat continu in contact met een control center; eventuele storingen zijn op die manier snel te verhelpen. Het gehele proces wordt doormiddel van camera's vastgelegd en kan zelfs real time worden gevolgd.

En de winnaar is.....

De winnaar van de Logistica Award wordt bekend gemaakt op de tweede dag van de Logistica vakbeurs, die plaatsvindt van 10 t/m 14 november in Jaarbeurs Utrecht. De winnaar kan rekenen op een geldbedrag van maar liefst 10 duizend euro en een kunstwerk. Het geld is als innovatiebudget bedoeld, om producten verder te ontwikkelen. De Logistica Award is een initiatief van Stichting Logistica en VNU Exhibitions Europe.

Bekijk hier de video bij dit bericht.

bron: TEUN

Foto's:

teun

© Aandrijvenenbesturen.nl