Laatste nieuws:

, 8 september 2009 12:15

Nieuwe magneetventielenreeks van Pneumax

Zelfs bij industriële producten zien Italiaanse fabrikanten vaak kans om zich nadrukkelijk te onderscheiden door reputatie op het gebied van styling en design. Een typisch voorbeeld daarvan is het compleet nieuwe magneetventielen-programma Optyma32, dat onlangs door Pneumax geïntroduceerd werd.

'
1/1
We hebben het hier over een reeks ventielen waarbij aandacht is besteed aan de vormgeving. Het innovatieve Optyma32 programma omvat een brede reeks magneetventielen voor basisplaatmontage, waarbij de elektrische aansluitingen volledig in de basisplaat geïntegreerd zijn. Binnen de nieuwe serie zijn tal van praktische modulen beschikbaar, waarmee in principe elke gewenste configuratie samen te stellen is. Zo is er keuze uit verschillende ventiel- en bijbehorende basisplaatmodulen, die door een kwartslag schroefverdraaiing simpelweg tot een compact ventieleneiland samen te bouwen zijn. Opmerkelijk is hier met name ook de eenvoudige wijze waarop de ventielen ingeklikt worden.

Bij het inklikken en samenbouwen worden direct alle onderlinge aansluitingen tot stand gebracht. Met uitzondering van de eindplaten zijn alle modulen 19 mm breed. Er wordt daarbij gesproken van een doorstroming van 1.000 Nl/min. Alle spoelen zijn aan één zijde van de klep geplaatst; elke module is voorzien van een LED, waarmee bekrachtiging van het ventiel gesignaleerd wordt. Het is mogelijk om binnen het ventielenblok met verschillende drukken te werken, incl. vacuüm. Voor de aansturing zijn 32 elektrische signalen beschikbaar, die te gebruiken zijn voor een blok van 32 enkelwerkende of zestien dubbel¬werkende ventielen, dan wel een combinatie daarvan. Voor de elektrische aansluiting is de eindplaat standaard uitgerust met een 37-pins connector; desgewenst valt voor uitvoering met 25-pins te kiezen. Integratie van veldbus-modulen behoort tot de mogelijkheden, waarbij er keuze is uit de meest gangbare protocollen.

 

 

Slagvast kunststof 

 

 

Een belangrijk kenmerk van het Optyma32 programma is de lichtgewicht materiaaluitvoering, teneinde de eigen massa zoveel mogelijk te beperken. Alle uitwendige delen (zoals de behuizing) zijn in slagvast kunststof uitgevoerd. De constructie biedt diverse handige montagemogelijkheden, waaronder DIN-railmontage. De beschermings¬graad is IP65. Zoals gebruikelijk wordt met een spoelspanning van 24 V DC gewerkt; het stroomverbruik van het stuurventiel bedraagt 1,2 W. De diverse ventielen kunnen bij een werkdruk van vacuüm tot max. 1 MPa (10 bar) worden ingezet, bij een omgevingstemperatuur van -5 °C tot +50 °C. Er valt zowel met gesmeerde als met ongesmeerde perslucht te werken. 

bron: PNEU/TEC

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Bege Aandrijftechniek BV

Pilz Nederland

Rotero Holland bv

Rollon Lineairtechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (19)

23 oktober 2017 - Aken, RWTH
Optics Week
24 oktober 2017 - Gorinchem, Evenementenhal
Recycling 2017
31 oktober 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Metavak 2017
7 november 2017 - Rotterdam - Ahoy
Europort
8 november 2017 - Bad Salfzuflen (D), Messezentrum
FMB
8 november 2017 - Assen, TT-Hall
Main Industry
9 november 2017 - Nieuwegein, De Kom
Master of Safety
14 november 2017 - Utrecht, Jaarbeurs
Smart Homes & Intelligent Building

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden