, 7 september 2009 13:23

Energie 2009 is C02 neutraal

De organisatoren van de vakbeurs Energie 2009 hebben besloten om de CO2-uitstoot van de beurs te compenseren. Dat geldt voor alle activiteiten die de beurs met zich meebrengt. Koeling, verwarming, elektriciteitsgebruik en reizen van bezoekers en deelnemers. 'Voor een beurs die zich richt op energiebesparing, is het de enige juiste keuze om onze beurs energieneutraal te maken', zegt Projectmanager Johan Heystek.

De eerste stap is het berekenen van de zogenaamde Carbon Footprint, de totale CO2-uitstoot van de beurs, door een onafhankelijk bureau. Dit gebeurt volgens een door de VN goedgekeurd protocol. Compenseren houdt in dat er een bijdrage gaat naar een duurzaam project om de gemaakte uitstoot van CO2 te vereffenen. Dat kunnen projecten zijn zoals windenergie in Noord- West Europa, energiebesparing door duurzame verlichting in Oost Azië, rest warmte terugwinning in Oost Azië en biomassa in Latijns Amerika.

De vakbeurs, die wordt georganiseerd door VNU Exhibitions Europe en F&B, vindt plaats van 6 t/m 8 oktober in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch.

bron: Vakbeurs Energie 2009

Foto's:

Energie 2009

© Aandrijvenenbesturen.nl