, 10 augustus 2009 07:58

Ruimtewonder in mens-machine-veiligheid besturing

Het nieuw ontworpen besturingssysteem SamosPRO van Wieland Electric ten behoeve van mens-machine-veiligheid is het meest compacte, modulaire systeem verkrijgbaar. Tot 96 veilige inputs en 48 veilige outputs kunnen gelijktijdig bestuurd worden. Koppeling met andere veiligheidssystemen mogelijk d.m.v. Profinet, Ethernet/IP of Modbus/TCP protokol met bi-directionele data uitwisseling.

 

De krachtige SamosPRO componenten met een breedte van slechts 22,5mm zijn DIN-rail monteerbaar. Aan de centrale controller module zijn de verschillende I/O modulen eenvoudig koppelbaar. Met slechts 45mm breedte al een complete, programmeerbare machineveiligheid besturing. Door de extreem korte reactie-/afschakeltijden van enkele milliseconden kunnen de veiligheidsvoorzieningen/sensoren zeer dicht bij de gevaarlijk zones van machinedelen geplaatst worden. SamosPRO voldoet aan SIL3 en PL e conform de geldende standaarden EN 61508, EN ISO 13849-1 en EN/IEC 62061 (nieuwe machine richtlijn 2006/42/EG). Programmeren van de SamosPRO gebeurt eenvoudig met behulp van de SamosPLAN software, welke overigens gratis beschikbaar wordt gesteld via website/download. Inzichtelijke grafische weergave, ‘drag & drop' en duidelijke bouwstenen zorgen ervoor dat geen specifieke software/programmeer kennis nodig is. De configuratie wordt opgeslagen in de separate SamosMEMORY, welke eenvoudig in de SamosPRO controller-module wordt gestoken. Eventuele aanpassingen zijn hierdoor zeer flexibel en eenvoudig uit te voeren. SamosPRO in combinatie met SamosPLAN biedt hoge zekerheid en ongekende flexibiliteit. Compacte bouwwijze en eenvoudige bediening met duidelijke diagnose en simulatie. Resulterend in snelle, zekere en voordelige in bedrijf name.

Voor meer informatie kijk op: http://www.nieaf-smitt.nl/

Of bezoek Nieaf-Smitt tijdens de Elektrotechniek 2009 vakbeurs, van 28 september t/m 2 oktober in de jaarbeurs in Utrecht. Wij nodigen u van harte uit om onze stand B102 in Hal 8 te bezoeken. Alle Nieaf-Smitt productlijnen en nieuwtjes worden gedemonstreerd. Wij zien uit naar u komst!

Foto's:

Samospro

© Aandrijvenenbesturen.nl