Laatste nieuws:

, 29 juli 2009 07:15

Vierpool ingezet voor productie zonnepanelen

Zomer 2009, buitentemperaturen lopen op en zonnekrachtwaarschuwingen maken deel uit van de weersvoorspellingen. Dat alles van tijdelijke aard, tot de zomer wordt ingewisseld voor de herfst. Toch staat de energie van de zon ons het hele jaar ter beschikking. En het toepassen van zonne-energie als groene energie bron groeit.

'
1/1

De daarvoor benodigde zonnepanelen worden vervaardigd in hoogwaardige en geautomatiseerde productie processen. Processen waar Vierpool bij betrokken is geraakt vanuit haar kennis en ervaring: de beste sensor op de juiste plek voor detectie, identificatie, meting, inspectie of beveiliging. Het is niet vreemd dat specialisten van Vierpool daardoor intensief betrokken zijn bij ontwikkeling van deze productiemachines. De aanwezige kennis op het gebied van sensoren is inmiddels vertaald naar de meest uiteenlopende sensorapplicaties in de solar industrie. Daarbij kon gebruik gemaakt worden van het uitgebreide produktenpakket van de fabrikanten Balluff, Datasensor en Datalogic Automation.

 

BARCODE EN IDENTIFICATIE

 

Barcode identificatie is een gebruikelijke toepassing in de solar industrie. Om de product kwaliteit te waarborgen worden alle materialen en processen door middel van tracking en tracing geregistreerd. Dit kan gebeuren door het lezen van 2D (Matrix) codes, welke direct op de siliconen wafers of Solar panelen zijn aangebracht. Vierpool biedt complete Matrix of CCD readers om de barcodes of Datamatrix te lezen, te decoderen en via verschillende interfaces beschikbaar te stellen aan de hoger gelegen software systemen. Belichting speelt hierbij een cruciale rol om dit consequent en foutloos te lezen. Daarvoor heeft Vierpool het juiste advies een de meest geschikte industriële verlichtingsunit van een uitgebreide range, ter beschikking.

 

RFID TRACEREN


Radio Frequency Identification (RFID) is een veel voorkomende oplossing in de Solar Industrie. Denk daarbij aan gebruikstoepassingen in cleanroom waar hoge procestemperaturen nodig zijn, vormt RFID de juiste technologie om het hele proces 100% te traceren. RFID maakt snelle diagnose mogelijk waar proces- of gereedschapsproblemen voorkomen. Hiermee wordt de productiviteit verhoogd en de kwaliteit gegarandeerd. De Tag's werken als een portabele database. Hierin worden procesparameters, logistieke parameters tot en met het onderhoudsgegevens aan toe, opgeslagen. De Vierpool RFID portfolio bevat RFID controllers, antennes voor kort of groot bereik en uiteraard het juiste advies voor de juiste TAG voor de verschillende toepassingen.

 

VISION INSPECTIE


Vision inspectie is een fundamentele toepassing bij het hele productieproces van zonnepanelen. Daarbij kunt u denken aan het meten van de positie van een siliconen wafer en het controleren op defect of gebroken zijn van de wafer. Ook bij de plaatsing van de zonnecellen moet er gecontroleerd worden of de juiste verbindingen zijn gemaakt. Hierdoor wordt de kwaliteit van het eindproduct gewaarborgd. Mocht er iets mis gaan, kunnen tussentijds correcties worden uitgevoerd. Dit levert naast een tijdwinst, ook een besparing in kosten op. Dergelijke inspecties worden eenvoudig gerealiseerd met Smart Vision Sensors. Deze werken volgens geavanceerde object herkenningstools, waaronder 360? verdraaibare pattern matching. Ook voor deze applicaties levert Vierpool speciaal ontwikkelde belichtingsunits welke het te controleren product optimaal belichten.

bron: Vierpool BV

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Pilz Nederland

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

Rollon Lineairtechniek BV

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (15)

28 maart 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
RailTech 2017
5 april 2017 - 's-Hertogenbosch - Brabanthallen
Automation 2017
11 april 2017 - Rotterdam - Ahoy
Maintenance NEXT
24 april 2017 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe
9 mei 2017 - Eindhoven - Evoluon
Safety Event 2017
9 mei 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Maritime Industry 2017
9 mei 2017 - Hengelo - Thales
Virtual reality training & simulatie in de industrie
30 mei 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Electronics & Applications

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden