, 17 juli 2009 07:25

Snuffelen aan de nieuwe EN-1088

Snuffelt u mee aan de nieuwe EN-1088? Want binnenkort komt er een nieuwe EN-1088. Naar verwachting zal binnen één jaar de meest ingrijpende norm voor het gebruik van veiligheidscomponenten worden vernieuwd. De nieuwe EN-1088 zal zijn aangepast aan de "stand der techniek" en zal moderne oplossingen beschrijven voor betrouwbare toepassing van machineveiligheid. Toepassingen waarbij manipulatie tot een minimum wordt teruggedrongen.

 

Manipulatie, althans de ongewenste variant ervan, is de oorzaak van vele bedrijfsongevallen. Wanneer ontwerpers anticiperen op het gebruik van machines, kunnen zij veiligheidssystemen bedenken die de eindgebruiker niet in de weg zitten. En dan is machineveiligheid een prima vangnet terwijl er bij normale productie geen hinder van wordt ervaren. EUCHNER is lid van de normcommissie NEC44 van het NEN en wil de jongste informatie in Normenland graag met geïnteresseerden delen. De "draft versie" is al bij EUCHNER in het bezit.

Zolang een Europese Norm nog geen definitieve status heeft en nog een prEN norm is, kan er door iedereen aan worden gesnuffeld. Hebt u interesse? Neem dan contact op (Telefoon 078-6154766).

bron: EUCHNER

Foto's:

Euchner

© Aandrijvenenbesturen.nl