Laatste nieuws:

, 10 juli 2009 06:00

Hoge Duitse onderscheiding voor Martin van Pernis

De voorzitter van de Raad van Bestuur van Siemens Nederland N.V., Martin C.J. van Pernis, heeft vandaag (8 juli 2009) uit handen van de Duitse ambassadeur in Nederland, Dr. Thomas Läufer, een hoge Duitse onderscheiding ontvangen. De Duitse ambassadeur reikte Van Pernis de versierselen uit, behorende bij het Verdienstkreuz I. Klasse des Verdienstordens der Bundesrepublik Deutschland. Van Pernis kreeg de onderscheiding voor zijn jarenlange persoonlijke inzet om de betrekkingen tussen Nederland en Duitsland te bevorderen.

'
1/1
Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Huis Schuylenburch, de residentie van ambassadeur Läufer aan de Haagse Hofvijver, waren tientallen gasten uit het Nederlandse bedrijfsleven en landelijke politiek getuige van de officiële uitreiking. In een toespraak prees Läufer Van Pernis voor zijn verdiensten. "Martin van Pernis heeft zich tientallen jaren ingezet om de Nederlands-Duitse betrekking te bevorderen. Hij deed dat met een grote persoonlijke inzet, die getuigd van een grote persoonlijke betrokkenheid. Hij heeft Siemens in Nederland ook op de kaart gezet als een internationale onderneming die antwoorden wil geven op grote maatschappelijke vraagstukken", aldus Läufer. Martin van Pernis toonde zich zeer vereerd met de toegekende onderscheiding. "Ik voel me trots dat ik deze onderscheiding mag ontvangen. Zowel in mijn rol als bestuursvoorzitter van Siemens in Nederland; in mijn bestuursfunctie bij de Nederlands-Duitse Kamer van Koophandel; maar ook in andere functies heb ik steeds gewerkt aan de zo belangrijke Duits - Nederlandse relatie en aan de samenwerking tussen onze landen. Ik zie de onderscheiding ook als een eerbetoon aan allen om mij heen; mijn echtgenote en niet te vergeten, mijn 3000 medewerkers van Siemens in Nederland, die zich elke dag inzetten om onze onderneming een goede plaats in de Nederlandse samenleving te geven." Van Pernis sprak eveneens zijn dank uit aan de Duitse regering voor deze blijk van waardering.

bron: Siemens

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Pilz Nederland

Rollon Lineairtechniek BV

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (28)

6 september 2017 - Den Haag
10 jaar Platform Schone Scheepvaart
12 september 2017 - Hilvarenbeek, Hilvaria Studio’s
AluminiumNext
13 september 2017 - Garching (D), FZG, TU München
7th International Conference on Gears 2017
19 september 2017 - Hardenberg - Evenementenhal
Technische Industriële Vakbeurs
21 september 2017 - Vianen, Pilz Nederland
Vrouwen in de techniek
28 september 2017 - Barneveld, Midden Nederland Hallen
Business Software Event 2017
3 oktober 2017 - Maarssen, De Fabrique
Engineering in Food and Beverage
4 oktober 2017 - Eindhoven, Van der Valk Hotel
Software-Centric Systems Conference

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden