Laatste nieuws:

, 10 juli 2009 06:00

Hoge Duitse onderscheiding voor Martin van Pernis

De voorzitter van de Raad van Bestuur van Siemens Nederland N.V., Martin C.J. van Pernis, heeft vandaag (8 juli 2009) uit handen van de Duitse ambassadeur in Nederland, Dr. Thomas Läufer, een hoge Duitse onderscheiding ontvangen. De Duitse ambassadeur reikte Van Pernis de versierselen uit, behorende bij het Verdienstkreuz I. Klasse des Verdienstordens der Bundesrepublik Deutschland. Van Pernis kreeg de onderscheiding voor zijn jarenlange persoonlijke inzet om de betrekkingen tussen Nederland en Duitsland te bevorderen.

'
1/1
Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Huis Schuylenburch, de residentie van ambassadeur Läufer aan de Haagse Hofvijver, waren tientallen gasten uit het Nederlandse bedrijfsleven en landelijke politiek getuige van de officiële uitreiking. In een toespraak prees Läufer Van Pernis voor zijn verdiensten. "Martin van Pernis heeft zich tientallen jaren ingezet om de Nederlands-Duitse betrekking te bevorderen. Hij deed dat met een grote persoonlijke inzet, die getuigd van een grote persoonlijke betrokkenheid. Hij heeft Siemens in Nederland ook op de kaart gezet als een internationale onderneming die antwoorden wil geven op grote maatschappelijke vraagstukken", aldus Läufer. Martin van Pernis toonde zich zeer vereerd met de toegekende onderscheiding. "Ik voel me trots dat ik deze onderscheiding mag ontvangen. Zowel in mijn rol als bestuursvoorzitter van Siemens in Nederland; in mijn bestuursfunctie bij de Nederlands-Duitse Kamer van Koophandel; maar ook in andere functies heb ik steeds gewerkt aan de zo belangrijke Duits - Nederlandse relatie en aan de samenwerking tussen onze landen. Ik zie de onderscheiding ook als een eerbetoon aan allen om mij heen; mijn echtgenote en niet te vergeten, mijn 3000 medewerkers van Siemens in Nederland, die zich elke dag inzetten om onze onderneming een goede plaats in de Nederlandse samenleving te geven." Van Pernis sprak eveneens zijn dank uit aan de Duitse regering voor deze blijk van waardering.

bron: Siemens

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

Rollon Lineairtechniek BV

Pilz Nederland

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (26)

30 mei 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Electronics & Applications
30 mei 2017 - Neurenberg - Messezentrum
Sensor+Test 2017
31 mei 2017 - Veldhoven - Koningshof
Materials 2017
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Electric & Hybrid Marine World Expo
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Marine Maintenance World Expo en Conferentie
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Autonomous Ship Technology Symposium
7 juni 2017 - Helmond, Automotive Campus
Automotive Congress 2017
13 juni 2017 - 's-Hertogenbosch
ATEX & Process Safety congres 2017

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden