Laatste nieuws:

, 1 juli 2009 01:00

Kleine inductieve MILE Encoder

Klein, robuust and accuraat, maxon motor’s inductieve micro encoder is een mijlpaal in de encoder technologie. Veilig tegen de effecten van EMC, stof of olie, met een configureerbaar indexsignaal en geïntegreerde communicatiesignalen en een diameter van slechts 6 mm.

'
1/1
 

Het principe van een inductieve encoder berust op het feit dat de inductie van één of meerdere spoelen, afhankelijk van het gebruikte materiaal, verandert. Bijvoorbeeld een ijzerkern met de maatgevende vorm van een halve cirkel kan langs een spoel geleidt worden, daardoor veranderd de inductie. Hoewel, een simpele inductieve encoder ook nadelen heeft, zoals temperatuurafhankelijkheid van het zachte ijzer. Externe magnetische velden kunnen ook de poreusheid van het gebruikte materiaal veranderen, zelfs veel lager dan het verzadigingspunt. Dit is de reden waarom zeer accurate inductieve encoders ijzerloos zijn. Het contrast wordt gegenereerd door middel van wervel stromen. Deze encoders worden al geruime tijd gebruikt in grote motoren, maar werden tot nu toe nog niet geproduceerd voor micro motoren. maxon motor heeft zeer veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van deze zeer verkleinde inductieve encoders. Het resultaat is de MILE-encoder, een inductieve encoder waar het contrast gegenereerd wordt door middel van een wervel stroom. Maxon's Inductive MILE- Encoder is 's werelds kleinste in zijn soort. De nieuwe MILE encoder levert 64 pulsen bij 120,000 rpm, heeft 3 kanalen, line drivers en geïntegreerd commutatie uitgangen. Typische toepassingsgebieden zijn de medische technologie, robotica en industriële applicaties in ruwe omgeving. De MILE is verkrijgbaar in combinatie met de EC6 borstelloze DC motor, waardoor de lengte van de combinatie slechts met 1 mm wordt verlengd. Andere combinaties met grote motoren zullen volgen. De Datasheet van de MILE encoder met EC6 motor kunt u vinden via: www.maxonmotor.ch/downloads/EC6_MILE_d.pdf.

bron: maxon motor benelux

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Rotero Holland bv

Rollon Lineairtechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Bege Aandrijftechniek BV

Pilz Nederland

EUCHNER (Benelux) BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (26)

30 mei 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Electronics & Applications
30 mei 2017 - Neurenberg - Messezentrum
Sensor+Test 2017
31 mei 2017 - Veldhoven - Koningshof
Materials 2017
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Electric & Hybrid Marine World Expo
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Marine Maintenance World Expo en Conferentie
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Autonomous Ship Technology Symposium
7 juni 2017 - Helmond, Automotive Campus
Automotive Congress 2017
13 juni 2017 - 's-Hertogenbosch
ATEX & Process Safety congres 2017

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden