Laatste nieuws:

, 1 juli 2009 01:00

Kleine inductieve MILE Encoder

Klein, robuust and accuraat, maxon motor’s inductieve micro encoder is een mijlpaal in de encoder technologie. Veilig tegen de effecten van EMC, stof of olie, met een configureerbaar indexsignaal en geïntegreerde communicatiesignalen en een diameter van slechts 6 mm.

'
1/1
 

Het principe van een inductieve encoder berust op het feit dat de inductie van één of meerdere spoelen, afhankelijk van het gebruikte materiaal, verandert. Bijvoorbeeld een ijzerkern met de maatgevende vorm van een halve cirkel kan langs een spoel geleidt worden, daardoor veranderd de inductie. Hoewel, een simpele inductieve encoder ook nadelen heeft, zoals temperatuurafhankelijkheid van het zachte ijzer. Externe magnetische velden kunnen ook de poreusheid van het gebruikte materiaal veranderen, zelfs veel lager dan het verzadigingspunt. Dit is de reden waarom zeer accurate inductieve encoders ijzerloos zijn. Het contrast wordt gegenereerd door middel van wervel stromen. Deze encoders worden al geruime tijd gebruikt in grote motoren, maar werden tot nu toe nog niet geproduceerd voor micro motoren. maxon motor heeft zeer veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van deze zeer verkleinde inductieve encoders. Het resultaat is de MILE-encoder, een inductieve encoder waar het contrast gegenereerd wordt door middel van een wervel stroom. Maxon's Inductive MILE- Encoder is 's werelds kleinste in zijn soort. De nieuwe MILE encoder levert 64 pulsen bij 120,000 rpm, heeft 3 kanalen, line drivers en geïntegreerd commutatie uitgangen. Typische toepassingsgebieden zijn de medische technologie, robotica en industriële applicaties in ruwe omgeving. De MILE is verkrijgbaar in combinatie met de EC6 borstelloze DC motor, waardoor de lengte van de combinatie slechts met 1 mm wordt verlengd. Andere combinaties met grote motoren zullen volgen. De Datasheet van de MILE encoder met EC6 motor kunt u vinden via: www.maxonmotor.ch/downloads/EC6_MILE_d.pdf.

bron: maxon motor benelux

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Pilz Nederland

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

Rollon Lineairtechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (19)

23 oktober 2017 - Aken, RWTH
Optics Week
24 oktober 2017 - Gorinchem, Evenementenhal
Recycling 2017
31 oktober 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Metavak 2017
7 november 2017 - Rotterdam - Ahoy
Europort
8 november 2017 - Bad Salfzuflen (D), Messezentrum
FMB
8 november 2017 - Assen, TT-Hall
Main Industry
9 november 2017 - Nieuwegein, De Kom
Master of Safety
14 november 2017 - Utrecht, Jaarbeurs
Smart Homes & Intelligent Building

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden