Laatste nieuws:

, 19 juni 2009 07:30

National Instruments introduceert software-gebaseerd meetsysteem voor het testen van WiMAX apparatuur

National Instruments introduceert de NI Measurement Suite for Fixed WiMAX (IEEE 802.16-2004), een softwarepakket dat gebruikt kan worden voor het configureren van op software gebaseerde PXI RF meetsystemen. Met dit pakket kunnen ingenieurs WiMAX basisstations en mobiele abonneetoestellen testen, evenals componenten zoals zenderontvangers, vermogensversterkers en andere RFIC's.

'
1/1

Omdat het systeem gebruik maakt van het NI PXI instrumentatieplatform, kunnen ingenieurs die beschikken over PXI RF instrumenten snel WiMAX mogelijkheden toevoegen aan hun testsystemen. Bovendien kunnen ingenieurs via de selectie van specifieke tools in de Measurement Suite for Fixed WiMAX met dezelfde instrumenten, die gebruikt wordt voor het testen van WiMAX apparatuur, ook hardware testen die voldoet aan andere standaarden, zoals Wireless Local Area Network (WLAN), GPS, GSM/EDGE/WCDMA en vele andere. In combinatie met krachtige multicore processoren en PXI Express gebaseerde RF instrumenten kunnen ingenieurs met deze WiMAX software error vector magnitude (EVM) en spectrum masker metingen twee tot driemaal sneller uitvoeren dan met de beste traditionele benchtop instrumenten. Voor geautomatiseerde testapplicaties bevat het pakket API's voor signaalgeneratie en analyse in programmeeromgevingen zoals het NI LabVIEW grafische systeemontwikkelingsplatform, LabWindowsTM/CVI ANSI C ontwikkelomgeving en ANSI C. Hoewel de signaalgeneratie en metingen voldoen aan de IEEE 802.16-2004 (ook wel genoemd IEEE 802.16d) specificaties, kunnen ingenieurs door de softwarematige benadering hun metingen aanpassen voor specifieke metingen. Omdat met de Measurement Suite for Fixed WiMAX zowel de ruwe I/Q data als de meetresultaten beschikbaar zijn, kan deze software ook gebruikt worden met RF VSA's, high-speed digitizers en digitale waveform analyzers.

 

Om een video te zien over draadloze testoplossingen van NI en voor meer informatie over de Measurement Suite for Fixed WiMAX, gaat u naar http://www.ni.com/wireless/testing_devices.htm.

bron: National Instruments Netherlands BV

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Pilz Nederland

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

Rollon Lineairtechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (19)

23 oktober 2017 - Aken, RWTH
Optics Week
24 oktober 2017 - Gorinchem, Evenementenhal
Recycling 2017
31 oktober 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Metavak 2017
7 november 2017 - Rotterdam - Ahoy
Europort
8 november 2017 - Bad Salfzuflen (D), Messezentrum
FMB
8 november 2017 - Assen, TT-Hall
Main Industry
9 november 2017 - Nieuwegein, De Kom
Master of Safety
14 november 2017 - Utrecht, Jaarbeurs
Smart Homes & Intelligent Building

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden