, 9 juni 2009 07:25

AS-i 3.0 Profinet gateway in vele varianten

AS-i specialist Bihl+Wiedemann heeft de Profinet uitvoeringen nu uitgebreid naar 5 typen waarvan een aantal met ingebouwde veiligheidsmonitor categorie 4 (SIL 3). Deze combinatie bespaart ruimte en kosten en is leverbaar als single of dubbelmaster met of zonder ingebouwde filtering. Intern zijn 2 veilige relais en 2 veilige halfgeleider circuits aangebracht met de benodigde (EPM) ingangen.

Per netwerk kan het aantal veilige uitgangsslaves  tot 16 worden uitgebreid. Maximaal kunnen 256 devices blokken worden geprogrammeerd.  De instellingen van de monitor worden  opgeslagen op een geheugen kaart  welke bij uitwisseling kan worden overgezet. Het programmeren van de veilige uitgangen wordt uitgevoerd met de ASIMON software. In totaal kan op een dubbelmaster 200 meter kabellengte worden aangesloten met maximaal 124 slaves in A en B uitvoering.  

 

 

 

Stilstandtijden

 

 

Deze nieuwe generatie gateway's versie 3.0  zijn  uitgevoerd met display en toetsen en bezitten  een groot aantal mogelijkheden. Een aantal interessante functies zijn ingebouwd zoals dubbele adres herkenning, aardsluitdetectie  en diagnose. Dit geeft een aanmerkelijke besparing bij het in bedrijfstellen. Belangrijk is dat de bediening lokaal kan worden uitgevoerd door personeel zonder detail kennis.  Zo kan o.a. de oorzaak van het afschakelen op het display worden getoond. Dit kan de stilstandstijden behoorlijk verkorten. Naast de Profinet aansluiting met RJ-45 is er een extra RS232 poort aanwezig waarmee men tijdens bedrijf on-line mee kan kijken. Inbedrijfname van de gateway is mogelijk zonder dat de Profinet master is aangesloten met behulp van de As-Control tools van Bihl +Wiedeman .    

bron: CEMATIC-ELECTRIC BV

Foto's:

Gateway

© Aandrijvenenbesturen.nl