Laatste nieuws:

AMERSFOORT, 3 juni 2009 16:22

Electronics & Automation brengt optimisme terug in elektronicamarkt

De vakbeurs Electronics & Automation heeft het optimisme in de elektronicamarkt teruggebracht. De beurs trok zelfs meer bezoekers dan de voorgaande editie. Over de economische crisis werd met geen woord gerept. In tegendeel; er werd duidelijk naar mogelijkheden gekeken. Business werd gecreëerd.

'
Rechts
1/2

Dat er door de elektronicabedrijven op de kosten wordt gelet, werd ook duidelijk; er waren iets minder standhouders in vergelijking met de vorige editie en de aanwezige exposanten hielden hun stand vaak sober. Daarentegen werd op de ontvangst van de bezoekers niet bespaard. Mogelijk is dit de reden dat er zo'n opvallende positieve sfeer hing. Zowel op de beursvloer als in de congreszalen. 4363 bezoekers waren van 27 tot en met 29 mei te vinden in de Jaarbeurs in Utrecht, waar Electronics & Automation gehouden werd.

Eyecatcher 

De Wireless Sensor Temperatuurmeter was een van de eyecatchers. De bezoekers konden onderdelen van de gadget bij diverse stands ophalen, waarna de temperatuurmeter live op de beursvloer geproduceerd werd. Stress was er bij alle betrokkenen. De populariteit van de gadget maakte het noodzakelijk dat het productieproces vanaf de tweede beursdag nog sneller moest dan op de eerste dag van de beurs het geval was. 's Avonds werd dan ook hard doorgewerkt. En met succes. De achterstand werd ingelopen. Maar liefst vijftig bedrijven, die de benodigde componenten voor de gadget beschikbaar stelden, klaarden hiermee een haast onmogelijke klus.

Catwalk 

Ook opvallend was het seminar High Tech Heels, volledig verzorgd door vrouwen uit de elektronicabranche. "Ga uit van je eigen kracht, gebruik je typische vrouwelijke eigenschappen, ook in de technologie", riep kamerlid Sabine Uitslag. Ze werd hiertoe geïnspireerd door een reeks vrouwelijke sprekers die stevige technologische verhalen neerzetten, maar tussendoor gewoon een catwalk uitvoerden.

Ook het gros van de standhouders was erg enthousiast over het verloop van de beurs. In het begin was men wat voorzichtig; zouden er wel voldoende bezoekers zijn vanwege de economische crisis? Al snel sloeg dit bij de meerderheid om in een positief gevoel; de bezoekersaantallen overtroffen de verwachtingen. Er werden zelfs orders afgesloten op de beurs, waardoor sommige standhouders meteen de huurprijs van hun stand eruit haalden.

Collectief 

FHI is het collectief van technologiebedrijven die in de Nederlandse markt actief zijn als aanbieders van industriële elektronica, industriële automatisering, laboratorium technologie en medische technologie. Het collectief functioneert als netwerk en richt zich tot externe partijen, zowel publiek als privaat, het bedrijfsleven en (semi-)overheidsinstellingen. In totaal zijn ongeveer achthonderd bedrijven bij FHI aangesloten. De gezamenlijke omzet bedraagt zeseneenhalf miljard euro per jaar.

De driedaagse beurs en technologieconferentie Electronics & Automation 2009 vond plaats van 27 tot en met 29 mei in de Jaarbeurs Utrecht en omvatte zo'n honderddertig stands waarin de bedrijven hun producten en diensten presenteerden.

bron: FHI

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (12)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden