Laatste nieuws:

, 28 mei 2009 07:30

Compleet productassortiment IT-klimatisering uit een hand

Rittal maakt zijn productassortiment voor IT-klimatisering compleet met de Precisie-airconditioners. De airco zuigt de warme lucht afkomstig uit de serverracks aan en koelt deze naar keuze met water of met het koudemiddel R407c. De lucht wordt gefilterd en door middel van ventilator onder de verhoogde vloer geblazen van waaruit de gekoelde lucht in de 'koude gang' voor de serverracks komt.

'
1/1

Onderzoek toont aan dat de klimatiseringsbehoefte in de computercentra van de meeste bedrijven (nog) in het Low-Density-segment ligt. De verhoogde vloer van dit koelsysteem, dat een gemiddelde koeling van circa 5 kW per rack kan realiseren, is het beste antwoord op deze behoefte. Wie meer warmte wil afvoeren of hotspots wil koelen, gebruikt de Precisie-airconditioner voor een deugdelijke basiskoeling van het computercentrum en combineert dit bijvoorbeeld met extra "rack based"lucht/water-warmtewisselaars, de Liquid Cooling Packages, die eenvoudig vermogensverliezen tot 30 kW per rack betrouwbaar kunnen afvoeren. " Rittal levert het complete productenspectrum voor IT-klimatisering nu uit een hand: van de IT-Chiller met Free-cooling, het leidingstelsel tot aan Precisie-airconditioners en de betrouwbare Liquid Cooling Packages - die beide met ons nieuwe koude-gang-concept (Cold  Cube) kunnen worden gecombineerd", vertelt Elbert Raben, Productmanager IT-Klimatisering bij Rittal. Hij benadrukt: "Wij adviseren onze klanten hun klimatiseringsbehoefte altijd in zijn geheel te bekijken en helpen bij het selecteren van een systeem dat op de daadwerkelijke klimatiseringsbehoefte is afgestemd".

Airconditioners

De positionering van de ventilator in de verhoogde vloer is zeer innovatief. Hier vandaan kan de gekoelde lucht zich ongehinderd in de verhoogde vloer verdelen. In de unit is daardoor meer ruimte beschikbaar voor een grotere warmtewisselaar. Bovendien worden onnodige omleidingen van de luchtstroom voorkomen en wordt de stromingsweerstand geminimaliseerd. Hierdoor kan de energie efficiëncy stijgen met 10 - 30 procent, terwijl er minder ruimte nodig is. De Precisie-airconditioner van Rittal koelt niet alleen, maar houdt ook de luchtvochtigheid constant. Het apparaat is beschikbaar voor nuttige koelvermogens van 17 tot 125 kW. Hardware en software zijn gemakkelijk te integreren in een bestaande IT-infrastructuur.

bron: Rittal

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Rollon Lineairtechniek BV

Pilz Nederland

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (19)

23 oktober 2017 - Aken, RWTH
Optics Week
24 oktober 2017 - Gorinchem, Evenementenhal
Recycling 2017
31 oktober 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Metavak 2017
7 november 2017 - Rotterdam - Ahoy
Europort
8 november 2017 - Bad Salfzuflen (D), Messezentrum
FMB
8 november 2017 - Assen, TT-Hall
Main Industry
9 november 2017 - Nieuwegein, De Kom
Master of Safety
14 november 2017 - Utrecht, Jaarbeurs
Smart Homes & Intelligent Building

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden