SCHIEDAM, 15 mei 2009 09:29

Danfoss energiebesparen

De nieuwe generatie Danfoss VLT frequentieregelaars (0,18 kW tot 1,4 MW) beschikken over een efficientie die beter is dan 98%. Dat betekent dat maximaal slechts 2% van het toegevoerde vermogen verloren gaat.

Dat betekent bovendien dat de warmteontwikkeling minimaal is, waardoor - mede dankzij het door Danfoss ontwikkelde en gepatenteerde back-channel koelprincipe - de eisen voor wat betreft de (extra) ventilatie tot een minimum beperkt blijven.

 

die op dit moment beschikbaar zijn. Hoewel een efficientie verbetering van 1 a 2 % ten opzichte van andere regelaars niet zo'n groot verschil lijkt, kan dit u afhankelijk van de toepassing en het vermogen van de omvormer(s) al snel duizenden Euro's schelen. Samen met de andere voordelen die de VLT regelaars u bieden, betekent dit in veel gevallen dat de regelaars zichzelf binnen relatief korte tijd terugverdienen.

 

Afgezien van het feit dat met energiebesparing kosten worden bespaard, bieden de VLT frequentieregelaars u ook de mogelijkheid uw procesvoering te verbeteren en het algemene energieverbruik binnen uw bedrijf terug te dringen. Niet onbelangrijk wanneer we bedenken dat er in de toekomst mogelijk energie-quota voor bedrijven worden vastgesteld.

 

Bovendien betekent energiebesparing automatisch een reductie van de CO2 uitstoot. Dus ook hier worden kosten bespaard wanneer de overheid in de toekomst besluit bedrijven te belasten voor de CO2 uitstoot die zij veroorzaken.

 

Energiebesparing is trouwens niet de enige manier waarop met de VLT frequentieregelaars kosten worden bespaard.

Klik hier voor meer informatie over kostenbesparing met de VLT frequentieregelaars

Foto's:

Bespaar energie en verminder de CO2 uitstoot met Danfoss

Bespaar energie en verminder de CO2 uitstoot met Danfoss

© Aandrijvenenbesturen.nl