, 18 mei 2009 07:00

SKF heeft aankoop SNFA SAS afgerond

De aankoop van SNFA SAS door SKF werd afgerond na goedkeuring van de Europese Commissie en het Franse Ministerie van Economie.

SNFA SAS is marktleider op het gebied van de fabricage van lagers voor de ruimtevaart en toepassingen voor werktuigmachines. De omzet van SNFA liep voor 2005 op tot 82 miljoen euro en de winstmarge bedroeg 19%. De verkoop steeg tijdens de eerste helft van 2006 met 10 %, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het aantal werknemers bedraagt 720. SKF betaalt ongeveer 138,5 miljoen euro, op een ‘cash free debt free' basis, voor 100 % van de SNFA SAS-aandelen. SNFA heeft een fabriek voor ruimtevaartlagers in Valenciennes, buiten Parijs, waar 430 personen zijn tewerkgesteld en telt twee fabrieken voor hoge-precisielagers in Turijn (Italië) en Charfield (V.K.). Deze hoge-precisietak stelt 290 personen te werk. Iets meer dan de helft van de bedrijvigheid van SNFA is toe te schrijven aan ruimtevaarttoepassingen.

 

 

Wereldmarkten 



Geografisch gezien was SNFA gericht op de Europese markt. De onderneming zal nu toegang krijgen tot de wereldmarkten dankzij het wereldwijde netwerk van SKF. SNFA zal een onderdeel zijn van de businessunit ‘SKF Aerospace and High Precision Bearings' binnen de industriële afdeling en zal worden opgenomen in de rapportering van de groep tijdens het derde kwartaal.

bron: engineeringnet

Foto's:

SKF

© Aandrijvenenbesturen.nl