Laatste nieuws:

, 14 mei 2009 10:55

Rittal ontvangt 4more-innovatieprijs van Henkel

Voor de innovatieve vervanging van fosfatering door nanokeramiek bij de oppervlaktebehandeling van zijn schakelkasten en behuizingen heeft Rittal in de categorie “Product” de 4more-innovatieprijs van Henkel AG & Co. KG ontvangen. Met de nanokeramische conversiecoating verbetert de toonaangevende fabrikant voor schakelkast- en behuizingstechniek de bescherming van zijn kasten tegen corrosie. De levensduur van de producten neem toe, en het proces is bovendien milieuvriendelijker.

'
1/1

Bij de uitreiking van de 4more-innovatieprijs op het Henkel Oberflächen Symposium van 18-19 maart ontving Rittal een prijs in de categorie "Product". De toonaangevende producent van behuizingssystemen, systeemklimatisering en IT-systemen ontving de prijs voor zijn nanokeramische oppervlaktebehandeling. Deze behandeling heeft de fosfatering bij de productie van schakelkasten en behuizingen over de hele wereld vervangen. Henkel wijst de prijs toe aan partnerondernemingen die in gemeenschappelijke projecten een bijzondere innovatiekracht hebben laten zien en een echte meerwaarde hebben gecreëerd. De prijs werd uitgereikt door Thomas Geitner, als bestuurslid verantwoordelijk voor Adhesive Technologies en Dr. Michael Stückradt, staatssecretaris van het ministerie van Innovatie, Wetenschap, Onderzoek en Technologie in Noordrijn-Westfalen. "Door de nanokeramische voorbehandeling slaagden wij erin de hechting van de lak en de bescherming tegen corrosie aanzienlijk te verbeteren," verklaart Wolfgang Trautwein, directeur Technologie en Servicecenter bij Rittal. "Het resulteerde bovendien in een milieuvriendelijker productie van kasten en behuizingen." Voor het proces maakt Rittal gebruik van het coatingproduct Bonderite NT van Henkel. De 4more-innovatieprijs werd dit jaar voor het eerst uitgereikt in de vier categorieën "Product", "Proces", "Service" en "Design".

 

Behuizingssystemen

 

Behuizingssystemen van Rittal moeten in de praktijk aan de hoogste eisen voldoen. Voor het lakken wordt op alle schakelkasten en behuizingen van de onderneming uit Herborn een nanocoating opgebracht. Dit materiaal maakt een uiterst gelijkmatige coating mogelijk en vergroot het oppervlak, zodat de beschermlak beter hecht. In tegenstelling tot bij de gebruikelijke ijzerfosfatering is de coating bovendien vrij van fosfaten, oplosmiddelen en giftige zware metalen.

bron: Rittal

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

Pilz Nederland

Rollon Lineairtechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (19)

23 oktober 2017 - Aken, RWTH
Optics Week
24 oktober 2017 - Gorinchem, Evenementenhal
Recycling 2017
31 oktober 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Metavak 2017
7 november 2017 - Rotterdam - Ahoy
Europort
8 november 2017 - Bad Salfzuflen (D), Messezentrum
FMB
8 november 2017 - Assen, TT-Hall
Main Industry
9 november 2017 - Nieuwegein, De Kom
Master of Safety
14 november 2017 - Utrecht, Jaarbeurs
Smart Homes & Intelligent Building

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden