, 12 mei 2009 07:30

easyFairs® INDUSTRIE & MILIEU

Op 13 & 14 mei 2009 vindt de derde editie van easyFairs® INDUSTRIE & MILIEU plaats. Twee dagen lang is Ahoy Rotterdam hét tweedaagse event voor de milieugerichte onderneming en het platform dat milieutechnische oplossingen aanreikt voor de industrie. Het professionele programma voor deze editie bewijst de vergaande interesse en medewerking die easyFairs krijgt vanuit de markt en het hoge niveau waarop dit evenement al is gebracht. Dus zonder twijfel een toonaangevend milieuplatform voor professionals uit de Nederlandse industrie. Burgemeester Rotterdam trots op organisatie in het hart van de markt

Burgemeester Ahmed Aboutaleb is er net als easyFairs van overtuigd dat het thema van de beurs de stad tekent: sterk in industrie en zorgvuldig met het milieu. Hij ligt toe: "Maar milieu is meer dan klimaat. Ook dat weten wij in Rotterdam als geen ander. De vakbeurs easyFairs® INDUSTRIE & MILIEU past goed in een stad als Rotterdam met een grote concentratie industriële bedrijven in ons havengebied. Op de beurs maakt u kennis met allerlei milieutechnische oplossingen voor de industrie. Innovatieve technologie die de uitstoot van broeikasgassen tegengaat, die andere emissies naar water, bodem en lucht voorkomen, die de efficiëntie van de bedrijfsvoering verhogen. Wij zijn op zoek naar de nieuwste oplossingen en weten dat de bedrijven in onze regio dat ook zijn."

 

 

Finalisten EEP Award

 

 

Voor de tweede keer worden, in samenwerking met mediapartner MilieuMagazine (Kluwer), de winnaars van de Nederlandse voorronde van de EEP Award tijdens de beurs bekendgemaakt. Op 14 mei zullen de finalisten persoonlijk door Minister Cramer van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer worden aangekondigd. De EEP Award is in het leven geroepen door de European Environmental Press (EEP), een samenwerkingsverband van Europese milieutijdschriften waarvan MilieuMagazine het Nederlandse lid is. Met deze prijs wil de EEP de inspanningen van de Europese milieusector op het gebied van innovatie erkenning geven en bevorderen. De drie winnaars gaan door naar de Europese competitie, waar zij Nederland vertegenwoordigen in de Europese ronde van de EEP-Award waaraan 18 EU-landen deelnemen. Deze prijs voor de meest innovatieve milieutechnologie van de afgelopen twee jaar is een initiatief van de gezamenlijke Europese milieuvakbladen verenigd in de European Environmental Press.

 

 

learnShopsTM

 

Presentaties en case studies, de zogenaamde learnShopsTM,  zijn een mogelijkheid om op de hoogte te blijven van ‘best practices' en nieuwe visies voor de toekomst. Kortom, exact wat de bezoeker nodig heeft om zijn bedrijfsstrategie competitief te houden in de sector!

De zogenoemde seminars zijn vaak ook casestudies van vooraanstaande personen uit de milieubranche en uit de industrie die hun kennis delen op gebied van o.a:

 

  • - Afvalmanagement: o.a. afvalverwijdering, behandeling en verwerking.
  • - (Afval)waterbehandeling: o.a. zuivering van afval- en proceswater en waterhergebruik.
  • - Bodembescherming en -behandeling: o.a. bodemonderzoek, grondwateronderzoek, (in-situ)sanering en bodembeschermende voorzieningen.
  • - Duurzaamheid: duurzaam inkopen, duurzaam produceren, duurzaam eindproducten en C2C.
  • - Emissiebehandeling: bestrijding, beperking en thermische behandeling van o.a. stof, rook, VOS, vochtgehalte, micro-organismen.
  • - Energie: o.a. energiebesparing, duurzame energie, herwinning energie.
  • - Geluidshinderbestrijding: o.a. geluid- en trillingmetingen, geluid- en trilling isolerende en absorberende materialen. Geurhinderbestrijding: o.a. meting, beperking en behandeling van geur en stank.
  • - Recycling: o.a. verkleinen, scheiden en hergebruiken.
  • - Riooltechnieken: o.a. ontwerp, aanleg, renovatie, inspectie en onderhoud.

 

Deze vakbeurs richt zich op ingenieurs, adviseurs, producenten en dealers van machines, accessoires, meet- en regelapparatuur, op- en overslag, software, laboratoria en services ten behoeve van:

 

 

Afvalverwerkende sector
  • (Afval)waterbehandeling
  • Chemische industrie
  • Civiele techniek
  • GWW
  • Petrochemische industrie
  • Procesindustrie
Praktische informatie

Inschrijven
Exposanten en bezoekers kunnen zich inschrijven/registreren voor easyFairs® INDUSTRIE & MILIEU via de website easyFairs.com/IM-NL

  • Locatie 
    Ahoy Rotterdam, Hal 3
    Ahoyweg 10
    3084 BA ROTTERDAM
  • Datum 
    Woensdag 13 mei en donderdag 14 mei 2009
  • Openingstijden
    10.00 uur - 17.00 uur

 

bron: Easyfairs

Foto's:

Easyfairs

© Aandrijvenenbesturen.nl