Laatste nieuws:

, 11 mei 2009 08:30

Eerste van 130 gemoderniseerde Bombardier dubbeldekstreinen

De eerste van een serie van 130 gemoderniseerde Bombardier dubbeldekstreinen van het type M5 voor de NMBS is gepresenteerd in het Brusselse Zuid Station in aanwezigheid van Federaal Vice Eerste Minister en Minister van Ambtenarenzaken, Overheidsbedrijven en Institutionele Hervormingen Steven Vanackere en tal van prominenten.

'
1/1

Het moderniseringsproject is het eerste van zijn soort in partnerschap tussen NMBS en Bombardier, en een mijlpaal voor hen beide. Het omvat een vernieuwing van zowel technische en design onderdelen, zoals nieuwe zitplaatsen en vensters, airconditioning in de stuurpost, nieuwe vestibules met automatische deuren en nieuw ontworpen bagageruimtes. Doordat het design van de gemoderniseerde M5 rijtuigen op dat van de M6 gebaseeerd is, worden beide types vrijwel identiek. Marc Descheemaecker, CEO NMBS: "Ik voel mij fier dat een dergelijke transformatie door de medewerkers van de NMBS kan worden uitgevoerd. De modernisering van de M5 rijtuigen laat toe aan de reizigers aan boord een beter comfort aan te bieden. Het resultaat is verrassend. Ik denk dat de reizigers moeite zullen hebben een gemoderniseerd M5 rijtuig van een nieuw M6 rijtuig te onderscheiden, dermate zijn ze gelijkaardig. De samenwerking met Bombardier laat de NMBS toe nieuwe en vernieuwende vaardigheden te verwerven. Ik verheug me daarover. Steven Vanackere, Federaal Vice Eerste Minister en Minister van Ambtenarenzaken, Overheidsbedrijven en Institutionele Hervormingen: "De NMBS moet ervoor te zorgen dat de belangrijke budgettaire inspanningen vanwege de overheid, zo spoedig mogelijk voelbaar zijn bij de reiziger door meer comfort, stipter verkeer, minder materieelpannes. De gemoderniseerde M5 rijtuigen zijn zeker een stap in de goede richting. Deze modernisering door het eigen NMBS personeel toont mij dat de NMBS een maatschappij is die kwalitatief hoogstaand werk kan afleveren. Hopelijk inspireert dit veel jongeren om de stap naar een tewerkstelling bij de NMBS-Groep te zetten."

 

Partnership

 

De M5-dubbeldekkers werden eind jaren ‘80 bij Bombardier Transportation in Brugge gebouwd. Op dat ogenblik waren dat de allereerste dubbeldeksrijtuigen op het Belgische spoorwegnetwerk. In april 2007 kreeg Bombardier Transportation van de NMBS de opdracht deze rijtuigen te moderniseren. Deze modernisering wordt uitgevoerd tussen oktober 2008 en einde 2011 in de NMBS werkplaats van Cuesmes en gebeurt in drie fasen. In een eerste fase testte Bombardier de uitvoerbaarheid van het concept door de eerste twee voertuigen zelf te moderniseren. De volgende vier voertuigen worden door Bombardier en de NMBS samen gemoderniseerd, met als doel Bombardier's kennis, vakbekwaamheid en technologie over te dragen aan de NMBS. Uiteindelijk zal Bombardier de NMBS voor de resterende 124 voertuigen alle nodige onderdelen leveren in "Just-In-Time" kits. Laurent Troger, President Bombardier Transportation, Services: "Dit contract is een mijlpaal in het partnerschap tussen de NMBS en Bombardier. We zijn verheugd met het vertrouwen dat de NMBS in onze moderniseringsvaardigheden stelt en kijken uit naar het verder uitbouwen van onze samenwerking." Johan Van den Bussche, Chief Country Representative Benelux, Bombardier Transportation: "Dit succesvol moderniseringsproject is een blijk van Bombardier's combinatie van drie complementaire troeven: superieure design en uitvoering, concurrentiële prijzen voor kwaliteitswerk, en de synergie met de NMSB rijtuigen van het type M6."

bron: Bombardier Transportation Belgium NV

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rollon Lineairtechniek BV

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Pilz Nederland

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (15)

28 maart 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
RailTech 2017
5 april 2017 - 's-Hertogenbosch - Brabanthallen
Automation 2017
11 april 2017 - Rotterdam - Ahoy
Maintenance NEXT
24 april 2017 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe
9 mei 2017 - Eindhoven - Evoluon
Safety Event 2017
9 mei 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Maritime Industry 2017
9 mei 2017 - Hengelo - Thales
Virtual reality training & simulatie in de industrie
30 mei 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Electronics & Applications

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden