Laatste nieuws:

, 24 april 2009 07:00

Ondernemers mogen belasting later betalen

De Belastingdienst gaat belastingen bij ondernemingen later invorderen. Met deze tijdelijke maatregel wil staatssecretaris Jan Kees de Jager van Financiën de liquiditeit van bedrijven verruimen.

'
1/1

De maatregel geldt voor bedrijven die tijdelijk geen geld hebben om belasting te betalen en dus een schuld hebben bij de fiscus.De Jager kondigde dinsdag tijdens het jaarcongres van de Kamer van Koophandel aan de Belastingdienst opdracht te hebben gegeven bedrijven tijdelijk meer tijd te gunnen om aan hun fiscale verplichtingen te voldoen. De liquiditeit staat bij staat bij veel ondernemingen onder druk door de crisis. 'Dat ligt gevoelig in Den Haag', zei de staatssecretaris voor een zaal vol ondernemers. 'De Belastingdienst bankiert toch niet en geeft geen kredieten, ook omdat die meteen voor iedereen gelden', zo schetste De Jager de bezwaren, waar hij nu dus overheen stapt. De Jager voerde dinsdagochtend overleg met de Belastingdienst over een coulantere opstelling tegenover bedrijven. De CDA-staatssecretaris is van plan volgende week met een uitgewerkt voorstel te komen. Daarin moet onder meer staan welke belastingen later mogen worden betaald, voor welke bedrijven het respijt geldt en onder welke voorwaarden dit wordt gegeven. Ook moet dan duidelijk zijn welke gevolgen de maatregel heeft voor de schatkist.

 

Een keer per kwartaal

De aankondiging van De Jager volgt op het eerdere besluit van het kabinet om ondernemers die dat willen, vanaf 1 juli nog maar één keer per kwartaal btw te laten afdragen in plaats maandelijks. Dit levert het bedrijfsleven eenmalig euro 8 mrd aan extra liquiditeit op.

Voor de overheidsfinanciën is de latere afdracht geen probleem, zei De Jager gisteren. De Staat kan het geld dat later binnenkomt namelijk tegen minder dan 1% rente lenen op de geldmarkt, aldus de staatssecretaris.

bron: FD

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

Rollon Lineairtechniek BV

Pilz Nederland

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (26)

30 mei 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Electronics & Applications
30 mei 2017 - Neurenberg - Messezentrum
Sensor+Test 2017
31 mei 2017 - Veldhoven - Koningshof
Materials 2017
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Electric & Hybrid Marine World Expo
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Marine Maintenance World Expo en Conferentie
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Autonomous Ship Technology Symposium
7 juni 2017 - Helmond, Automotive Campus
Automotive Congress 2017
13 juni 2017 - 's-Hertogenbosch
ATEX & Process Safety congres 2017

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden