WASSINXVEEN, 16 april 2009 08:18

Doedijns neemt Habeco over

Op Goede Vrijdag heeft Doedijns International de aandelen verworven van Habeco Hydraulics Systems en Habeco Hydraulics Service. De bedrijfsactiviteiten van Habeco zullen worden verhuisd van Krimpen aan de Lek naar Waddinxveen en geïntegreerd met die van Doedijns Hydraulics. Er is geen sprake van banenverlies. Met de overname van Habeco versterkt Doedijns International haar positie binnen de maritieme sector.

"Doedijns is reeds leverancier van hydrauliek voor sleepboten, baggerschuiten en luxe jachten en wordt nu ook leverancier van hydrauliek voor binnenvaartschepen, patrouillevaartuigen en veerponten. Vanuit strategisch oogpunt doen we met deze diversificatie een serieuze stap voorwaarts. Ook met de uitbreiding van ons serviceteam met zeven ervaren hydrauliek monteurs ben ik erg gelukkig !" aldus Martin Rosmolen, business unit directeur van Doedijns Hydraulics. Habeco heeft 15 medewerkers in dienst, waarmee een omzet van ca € 4 mln op jaarbasis wordt gerealiseerd.

Aansluiting 

Oprichter van Habeco, Dik Terlouw, blijft aan boord en is content met de overname: "Door aansluiting te zoeken bij Doedijns International krijgt Habeco toegang tot prachtige hydraulieklijnen zoals Hawe, Sun, Hydraforce, Voith en Wandfluh. Ik zie tevens mooie carrièrekansen voor mijn collega's bij Doedijns International. Zelf zie ik er naar uit om de komende jaren weer ouderwets te sleutelen aan hydraulische systemen en me weer meer te begeven in het veld".

bron: Doedijns International

Foto's:

doedijns international

© Aandrijvenenbesturen.nl